29 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Documenten wijzen op belangenconflict rond aanschaf kraan

HomeMediaAmigoe | Documenten wijzen op belangenconflict rond aanschaf kraan
Documenten wijzen op belangenconflict rond aanschaf kraan
Documenten wijzen op belangenconflict rond aanschaf kraan

PHILIPSBURG — The Crane, de dochteronderneming van de St. Maarten Harbour Holding Company NV (SHHC), draait sinds 2009 voortdurend met verlies. De financiële gegevens wijzen tevens op een vermoedelijk belangenconflict rond de aanschaf van de tweede kraan.

Uit de officiële geconsolideerde jaarrekening, die werd gecontroleerd door PricewaterhouseCoopers St. Maarten en anoniem naar The Daily Herald werd gestuurd, blijkt dat de oorspronkelijke, tweedehands hijskraan van het bedrijf op 15 september 2008 voor 1.400.000 dollar werd gekocht van de St. Maarten Crane Corporation NV.

Deze tweedehands kraan werd gevolgd door een tweede, splinternieuwe kraan, ook van het merk Gottwald. De tweede kraan werd op 17 maart 2009 aangeschaft en heeft het bedrijf 3.736.206 dollar gekost. De nieuwe aankoop werd gefinancierd door Octavio Holdings Inc.

Aanvullende documenten die aan The Daily Herald beschikbaar zijn gesteld, tonen aan dat het bedrijf in Panama is ingeschreven en dat Peter Soons een van de drie directeuren van Octavio is. Hij is de broer van de vroegere voorzitter van de Raad van Toezicht van de haven, Michel Soons, die deze functie bekleedde toen de leningovereenkomst werd gesloten.

De aangegeven rente op de lening was 8 procent, en nog eens 5000 dollar is jaarlijks aan bankkosten betaald. De Octavio-lening was beschreven onder de post leningen en overige financieringsverplichtingen.

The Daily Herald zond emails naar SHHC-directeur Mark Mingo en Michel Soons, maar geen van beiden was gisteren bereikbaar voor commentaar. De krant wilde specifiek weten waarom de SHHC had gekozen voor de Panamese leenoptie.

Mingo werd ook gevraagd of hij de Panamaregeling zag als een belangenconflict, gezien het feit dat een van de directeuren van Octavio Holdings een direct familielid is van de toenmalige voorzitter van de Raad van Toezicht. Volgens de jaarrekening van SHHC van 2013 draait dochteronderneming Crane sinds 2009 met verlies. De tekorten bedroegen respectievelijk 434.690 dollar (2009), 475.730 dollar (2010), 573.802 dollar (2011), 309.709 dollar (2012) en 719.866 dollar (2013).

‘Kosten’ worden aangehaald als een issue. “Een combinatie van te weinig gebruik, brandstofkosten, onderhoud en operationele kosten voor de oude kraan zijn allemaal factoren die hebben bijgedragen aan het verlies van het bedrijf. Echter, we kunnen ook stellen dat de Crane Company onderdeel uitmaakt van de prestaties van de vrachtfaciliteiten.”

Verder in de verklaring staan renovaties vermeld aan de kraan op 30 juni 2009 voor 369.147 dollar. Het document stelt ook dat er meer aandacht voor technische controle van de kranen nodig is, omdat uitval de kosten nog meer zou opdrijven.

Er moet opgemerkt worden dat de St. Maarten Harbour Holding Company NV opereert als een fiscale eenheid, waarbij verliezen bij één dochtermaatschappij kunnen worden gecompenseerd, althans gedeeltelijk, door winst van succesvollere dochtermaatschappijen, voor fiscale doeleinden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het moge duidelijk zijn dat deze aangehaalde feiten ( lening en verliezen ) in de categorie, vestzak naar eigen broekzak vallen. Conclusie: Het volk ( stemvee ) mag weer dokken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties