Amigoe | ‘Documenten Oostpunt liggen klaar’

Minister: ‘Documenten Oostpunt liggen klaar’

VVRP Minister: ‘Documenten Oostpunt liggen klaar’

ROTTERDAM — Minister Suzy Camelia-Römer wil het vonnis inzake Oostpunt nader bestuderen en bespreken met de advocaat van de Curaçaose regering, maar heeft haar medewerkers wel al verzocht om de gevraagde documenten klaar te leggen.

“Als we hieraan moeten voldoen, dan zullen we eraan voldoen”, zei de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning zaterdag.

Camelia-Römer, tot afgelopen weekeinde op werkbezoek in Nederland, reageerde op de uitspraak door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, dat Carmabi inzage moet krijgen in de concept-bestemmingswijziging voor Oostpunt.

De natuurorganisatie deed in september 2014 een beroep op de Landsverordening Openbaarheid van Bestuur (LOB) om de documenten in te kunnen zien. De bestemmingswijziging maakt de ontwikkeling van Oostpunt mogelijk, maar verschillende partijen, waaronder Carmabi, vrezen dat dit ten koste gaat van de natuur en plaatsen kanttekeningen bij de totstandkoming van het bestemmingsplan.

Het ministerie weigerde in eerste instantie inzage, waarop Carmabi een rechtszaak aanspande en in oktober 2015 door de rechter in het gelijk werd gesteld. V

ervolgens ging het ministerie in hoger beroep, maar ook het hof gaf Carmabi vorige week gelijk.

Bron: Amigoe

9 Reacties op “Amigoe | ‘Documenten Oostpunt liggen klaar’

 1. Dikke Deur

  Zijn processen tegen de #@$%& overheid die door de familie Maal gewonnen zijn, zoals ik me herinner. Wij draaien er weer voor op.

 2. 100 mln? En als dat nogeens nergens op gebaseerd is, of anders op leugens van de eigenaar?

 3. Welke politieke partijen op dit eiland denk jij dat ik aan de macht wil hebben, Janch ? 🙂

 4. @Bartje, omdat Curaçao dat geld niet heeft. Een kale kip kan men niet plukken. Maar goed, ik heb gemerkt dat jij politieke partijen aan de macht wilt hebben die te manipuleren zijn. En deze politieke partijen lenen zich daar ook voor…
  Dat soort politieke partijen geven geen moer om de bevolking, bij hen draait alles om geld. ”De bevolking moet arm en dom blijven…”

 5. Nogmaals: waarom zijn die 100 miljoen nog niet betaald dan. Janch ? 🙂

 6. @Bartje, als ik het niet dacht. Onze Bartje komt altijd op voor de rijken. Goed zo Bartje 🙂 Wie wet mag jij bij hun aan tafel aanschuiven…
  Slijmbal! 😉

 7. “Oostpunt heeft bijna 100 miljoen tegoed van Curaçao. ” ????
  Waarom zijn die nog niet betaald dan??
  De grootste wanbetaler van het eiland is de overheid… 🙂

 8. Oostpunt heeft bijna 100 miljoen tegoed van Curaçao. Nog effe doorgaan en we betalen belasting voor Oostpunt & Co alleen. Geen haan die hiernaar kraait, want het is de machtige Oostpunt waar iedereen bang voor is, lijkt wel

 9. Dikke Deur

  Wat wil ze ons liever niet laten zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *