Amigoe | Directeur Curaçaohuis met verlof

Toen alles in augustus 2013 nog financieel pais en vree was in het Curaçaohuis: de vers aangetreden premier Ivar Asjes bezocht met zijn lijfsgetrouwe tevens beleidsmedewerker Ann Philips-Groot de frisse zelfbenoemde Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels op de Badhuisweg in Den Haag

Directeur Curaçaohuis Ann Philips-Groot (links) gaat na haar verlof naar Brussel.

DEN HAAG — Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao bevestigde vanmorgen dat directeur Ann Groot-Philipps met verlof naar Curaçao is en daarna enige tijd regelmatig in Brussel werkzaam zal zijn. Van een conflict met de gevolmachtigde minister is geen sprake, zei voorlichter Jassir de Windt.

“Mevrouw Ann Philipps is inderdaad met vakantie naar Curaçao, maar ze is nog altijd directeur van het Curaçaohuis. Ze is niet op non-actief gesteld”,

aldus De Windt in een reactie op berichten in de media. Volgens die berichten zou Groot-Philipps afgelopen vrijdag ruzie hebben gehad met de gevolmachtigde minister van Curaçao Marvelyne Wiels over de financiën van het Curaçaohuis.

Vervolgens zou ze het Curaçaohuis hebben verlaten en naar Curaçao zijn gereisd.

“We doen geen uitspraken over individuele personeelsleden in de media, maar er is geen sprake van conflicten of spanningen anders dan spanningen die vaker voorkomen in elke organisatie die in ontwikkeling is”,

zei De Windt hierover. Aan dergelijke spanningen wordt tegemoetgekomen door personeelsleden uit te nodigen om eventuele gevoelens van onvrede of zorgen te bespreken met de de gevolmachtigde minister, de directeur of hun plaatsvervangers.

Desgevraagd zegt premier Ivar Asjes (PS) dat hij geen commentaar geeft op de individuele situatie van overheidspersoneel. Wel bevestigt hij dat Groot-Philipps met vakantie is en dat zij op Curaçao is. De Windt kon niet zeggen hoe lang het verlof van Groot-Philipps duurt en of haar vakantie al lang van tevoren gepland was, maar hij voegde daar aan toe dat dit ook geen informatie is waar hij als voorlichter altijd over beschikt.

Haar taak wordt waargenomen door plaatsvervangend directeur Monica Hazel. Na haar terugkomst zal Groot-Philipps zich tijdelijk bezig houden met de Association of the Overseas Countries and Territories (Octa), een non-profit organisatie die zich inzet voor de relatie tussen Landen en Gebieden Overzee (LGO) en de Europese Unie.

Sinds december 2013 is premier Asjes vicevoorzitter van de organisatie. Octa is gevestigd in Brussel, waar Groot-Philipps dus vaker dan voorheen naar toe zal reizen, maar niet permanent gevestigd zal zijn.

“Groot-Philipps heeft 25 jaar ervaring in ambtelijke en diplomatieke functies, dus het is werk waar ze uitermate geschikt voor is”, aldus De Windt.

Verder verwees hij naar uitspraken van Wiels, die de inzet van Groot-Philipps bij Octa ook tijdelijk noemde. Groot-Philipps was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “Amigoe | Directeur Curaçaohuis met verlof

  1. nos mes por…..
    iedere keer blijkt weer dat de regeringen van de eilanden er een zooitje van maken.

  2. Alfons Grim

    het zoveelste sprookje/////weer een ambtenaar in de rij voor een “betaald” verlof.

  3. Eenieder die van dit bovenstaande ook maar iets gelooft die leeft niet in de realiteit van hedendaags Curacao. De continue stroom aan leugens van onze regering en het kabinet van de gevolmachtigd minister is bijna niet meer bij te houden, de wijze waarop hier wordt getracht de zaken af te dekken is alleen nog maar aan te duiden als lachwekkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *