34 C
Willemstad
• donderdag 28 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Directeur Ctex overweegt juridische stappen wegens smaad

HomeMediaAmigoe | Directeur Ctex overweegt juridische stappen wegens smaad

De Lima stapt tijdelijk op

De Lima stapt tijdelijk op
De directeur van datacenter Ctex, Anthony de Lima, stapt tijdelijk op

WILLEMSTAD — De directeur van datacenter Ctex, Anthony de Lima, heeft voor twee maanden het werk neergelegd. Dat deed hij op advies van zijn advocaat
Linda Douglas nadat de general board van Ctex de ceo gistermiddag de wacht aanzegde.De general board van Ctex zal een onderzoek instellen naar de vragen die zijn gerezen over mogelijke vervalsing van handtekeningen op ‘letters of intent’ waarmee Ctex potentiële financiers, klanten en werknemers zou hebben willen interesseren voor het bedrijf.

Ook zal het onderzoek zich richten op de mogelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid van directeur De Lima bij deze zaak. Gedurende dat onderzoek mag De Lima niet op het werk verschijnen.

De Lima zelf heeft een advocaat in de arm genomen. In een reactie aan deze krant heeft hij laten weten dat hij integer is en juridische stappen wegens smaad overweegt tegen de media. De Lima, die zelf voorzitter van deze general board is, kreeg tijdens de bijeenkomst gistermiddag eerst de gelegenheid om een verklaring af te leggen over de mogelijke vervalsingen van handtekeningen op letters of intent en over zijn betrokkenheid daarbij. De verklaring van De Lima bleek echter niet afdoende.

De Ctexdirecteur kreeg van de general board te horen dat die een onderzoek zal doen naar deze zaak die vorige week aan het rollen kwam nadat het Antilliaans Dagblad erover publiceerde. De leden van de general board lieten De Lima dit weten middels een brief (resolution), die hem werd gepresenteerd na het afleggen van zijn verklaring gistermiddag.

Gedurende dat onderzoek mag directeur De Lima niet op het werk verschijnen. Ook werd hij geschorst als voorzitter van de general board. De Lima’s betrokkenheid en eventuele aansprakelijkheid zullen ook onderdeel zijn van dit onderzoek. Dat heeft de advocaat gisteren laten weten.

Volgens de raadsvrouw van de Ctexdirecteur werd De Lima na zijn verweer eerst verzocht vrijwillig op te stappen. Toen De Lima dit weigerde werd hem de brief (resolutie) gepresenteerd waarin de general board erop aandrong. Op advies van zijn advocate is De Lima die aanvankelijk geen gehoor wilde geven aan het tijdelijk neerleggen van zijn functie daarmee vervolgens toch akkoord gegaan.

Douglas meldde vanochtend dat de procedure die nu gevolgd wordt met vertrouwen tegemoet wordt gezien en afgewacht.

“Wij wachten dit af en zijn zeker van onze zaak.”

Op dit moment overwegen De Lima en zijn advocate wel juridische stappen tegen de media wegens het ‘zwart maken’ van de Ctex-directeur. De Lima benadrukte gisteren verder integer te zijn en niet verantwoordelijk voor mogelijke vervalsingen van handtekeningen op letters of intent.

Persconferentie

Ctex-directeur Anthony de Lima zal zo spoedig mogelijk een persconferentie beleggen waarin hij openheid van zaken zal geven. Tijdens die persconferentie is het de bedoeling dat alle twijfels die zijn ontstaan rondom zijn integriteit en zijn mogelijke betrokkenheid met en/ of verantwoordelijkheid voor mogelijke vervalsing van handtekeningen op letters of intent worden weggenomen.

Bron: Amigoe

 

3 reacties

  1. Hij zit als een zieligert op de bank thuis, in zijn beruchte slachtoffer rol, zoekend naar mogelijke oplossingen hoe hij zijn zak verder kan vullen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Laat hij maar naar de rechter stappen! Arrogante leugenaar, én narcistisch figuur. Bah!

  2. Geweldig! Het zal wel bij een loos dreigement blijven, zoals alles wat de Limi beweert gebakken lucht blijkt te zijn, maar ik hoop echt dat de Lima naar de rechter stapt.

    Die zal hem vierkant uitlachen en binnen een minuut klaar zijn met zijn betichtingen van smaad en dan krijgt de Lima er in de media nog eens dubbel van langs. Het AD heeft gewoon goede journalistiek bedreven.

    Het inhuren van Linda Douglas, een gemankeerd advocate waarvan de houdbaarheidsduur reeds in de vorige eeuw was verstreken, draagt ook allesbehalve bij bij aan zijn zaak.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties