32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 15:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Dienstreizen Jardim naar Nederland en Washington productief

Dienstreizen Jardim naar
Nederland en Washington productief
WILLEMSTAD — Minister van Financiën José Jardim heeft onlangs dienstreizen naar Nederland en Washington D.C. gemaakt. Tijdens die dienstreizen zijn er verschillende afspraken gemaakt op het gebied van internationale samenwerking.

Tijdens zijn bezoek aan Nederland van 28 maart tot 1 april heeft Jardim het financieel toezicht, de boedelscheiding, de internationale samenwerking en het financieel monetair stelsel besproken. In dit verband is gesproken met de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Nederlandse minister van Financiën en een lid van de Tweede Kamer.

Jardim is vervolgens van 13 tot 19 april naar Washington gegaan voor de Lenteconferentie van het IMF (Internationaal Monetair Fonds). Tijdens de Lenteconferentie van het IMF en de Wereld Bank worden belangrijke thema’s uitgelicht, waaronder duurzame energie en de manier waarop een goede ontwikkeling ertoe bijdraagt dat economieën efficiënter en effectiever worden.

Hiernaast brengt deze conferentie een groot aantal internationale spelers samen in Washington D.C. waardoor tijdens deze conferentie bij uitstek de gelegenheid wordt gecreëerd om internationale banden te onderhouden en nieuwe aan te gaan. Zwarte lijst In deze dagen zijn meerdere gesprekken gevoerd om te komen tot internationale fiscale regelingen die ertoe bij moeten dragen dat de Curaçaose economie opener wordt. Daarnaast zijn deze internationale verdragen van belang voor de internationale financiële sector op Curaçao.

- Advertentie -

Bovendien wordt zo voorkomen dat Curaçao op internationale zwarte lijsten wordt geplaatst. Verder heeft Jardim contacten gelegd met mogelijke lobbyisten die het verhaal van Curaçao in Washington blijvend voor het voetlicht kunnen brengen.

Deze gesprekken zijn bijgewoond door de voorzitter van de CIFC (Curaçao International Financial Center), Ralph Palm, die tevens beide belangenorganisaties uit de internationale financiële sector, de Cifa en de IFG, vertegenwoordigde. Energietop Op 3 en 4 mei heeft Jardim de eerste U.S.-Caribbean- Central American Energy Summit bijgewoond.

Tijdens deze energietop zijn belangrijke thema’s uitgelicht op het gebied van duurzame energie, in het bijzonder de regionale samenwerking op dit gebied. Verder is tijdens de top een overleg ingelast tussen de Caribische regio en de U.S. Treasury Department inzake de Caribbean Correspondent Banking problematiek.

Steeds meer banken in de VS trekken zich terug als corresponderende bank van in de regio opererende banken. Dit doen ze uit vrees voor enorme boetes als blijkt dat via hun bank geld is witgewassen, of, erger nog, hiermee uiteindelijk terrorisme bleek te worden gefinancierd. Hierdoor dreigen betalingsmogelijkheden via Amerikaanse banken stil te vallen. De Verenigde Staten hebben toegezegd een bijdrage te willen leveren aan dit dossier.

- Advertisement -

Zo hebben de VS technische assistentie toegezegd en het evalueren van de aanpak ten aanzien van de specifieke gevallen per land. Tot slot zijn in deze dagen meerdere bilaterale gesprekken gevoerd inzake het tot samenwerking komen op het gebied van duurzame energie, alsook internationale fiscale regelingen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -