28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Deel Bándabou kampt met problemen water

HomeMediaAmigoe | Deel Bándabou kampt met problemen water

door Xavora Ricardo-van der Biest

Deel Bándabou kampt met problemen water
Deel Bándabou kampt met problemen watervoorziening Aqualectra

WESTPUNT — Verschillende bewoners op Bándabou hebben de laatste tijd klachten over de waterdistributie. Soms komt er zelfs helemaal geen water uit de kraan. Bewoners vinden geen gehoor bij Aqualectra en weten zich geen raad meer.

De organisatie ViBa heeft het probleem als eerste gesignaleerd. Bewoners van Bándabou hebben contact met ViBa opgenomen om het probleem voor te leggen. Het blijkt dat sommige wijken op Bándabou er meer last van hebben dan andere.

Het gaat voornamelijk om de wijken Wacawa, Flip, Lelienberg en Westpunt. In sommige wijken is er drie tot vier keer per week geen water en bij andere gebeurt dat in het weekeinde, aldus ViBa.

Een aantal bewoners doen hun beklag tegenover de Amigoe. Een vrouw uit Flip geeft aan dat dit probleem zich vooral in het weekeinde voordoet. Gedurende de week gaat het iets beter.

“Doordeweeks stroomt het water langzaam, dit maakt moeilijk je haar te wassen.”

In het weekeinde is het soms helemaal weg. Ze geeft als voorbeeld dat ze het huis willen verlaten, maar er om elf uur ‘s ochtends nog geen water uit de kraan stroomt. Tandenpoetsen kunnen ze dan bijvoorbeeld niet.

“We moesten met het hele gezin naar mijn ouders om daar onze tanden te poetsen en te douchen”,

aldus de bewoonster. Rond vier uur was er wel water maar met een lage druk. Rond een uur of zeven ‘s avonds hadden ze wederom geen water.

Emmers

Inmiddels nemen ze hun voorzorgsmaatregelen en zetten ze meerdere emmers met water klaar voor het geval er weer eens geen water is. Ook geeft ze aan dat ze naar de storingsdienst van Aqualectra heeft gebeld, maar daar neemt niemand op. Ze belt Aqualectra eigenlijk niet meer, ‘omdat ik toch geen contact met hun kan krijgen’.

Ze wil graag weten wat het probleem is, wat er aan wordt gedaan om het op te lossen en wanneer er weer gewoon water uit de kraan stroomt.

“Het lijkt nergens op dat wij in het jaar 2015 moeten wonen in deze omstandigheden”, aldus de vrouw.

Een bewoonster van Wacawa heeft ook klachten over de watervoorziening. Ze geeft aan dat er een tijdje geleden twee pompen zijn geplaatst door Aqualectra om te zorgen dat er druk zit achter het water dat naar verschillende huizen op Bándabou gaat. Maar sinds deze pompen zijn geplaatst, is de situatie juist erger geworden, zegt ze.

Afgelopen weekeinde had zij bijvoorbeeld op zaterdagochtend helemaal geen water.

“Dit kan zo niet doorgaan”, aldus de wanhopige vrouw.

Geen commentaar

Helaas was Aqualectra de afgelopen dagen ondanks meerdere pogingen niet te bereiken voor commentaar op de situatie op Bándabou.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties