28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 06:24

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | De Windt wederom aangehouden

De Windt tijdens zijn tweede aanhouding | Foto Vigilante
De Windt tijdens zijn tweede aanhouding | Foto Vigilante

WILLEMSTAD — Orthopedisch chirurg Paul de Windt werd gisteren aangehouden voor de mishandeling van een politieagent, tijdens zijn eerdere aanhouding ter hoogte van Zuikertuintje vorige week zaterdagochtend.

Dat bevestigt politiewoordvoerder Imro Zwerwer. De arts moest die nacht ter ontnuchtering in een politiecel doorbrengen en mocht de volgende dag weer naar huis. De agent heeft vervolgens aangifte gedaan tegen de arts.

 

- Advertentie -

De Windt wordt vandaag verder gehoord hierover, waarna een officier van justitie zal bepalen of het noodzakelijk is om de arts langer vast te houden, in het kader van het onderzoek.

Zoals bekend werd de arts vorige week volgens de politie op heterdaad betrapt, terwijl hij dronken achter het stuur kroop. Tijdens een controle werd hij redelijk onbeschaafd en beledigde de agenten constant, en heeft hij een agent zelfs in het gezicht geschopt, aldus Zwerwer eerder.

Hierop werd De Windt in de boeien geslagen voor het rijden onder invloed. Er circuleren nog foto’s van de aanhouding in de sociale media. De arts zou zelf ook een klacht indienen tegen de politie.

- Advertisement -

Hij legde aan de Amigoe uit dat de voorstelling van zaken zoals door de politie naar voren werd gebracht, niet klopt. De Windt had het over ‘onbehoorlijke behandeling’ door de politie, die aannames hebben gedaan op grond van zijn manier van bewegen.

Vanwege een ongeluk vijf jaar geleden verloor De Windt zijn been en als gevolg daarvan loopt hij naar eigen zeggen wat waggelend. Hij gaf aan dat hij wat gedronken had, maar dat hij zeker niet ‘bezopen’ was. De Windt is zeer verontwaardigd over de manier waarop de politie met hem is omgegaan en hoe dit in de media terecht is gekomen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. tot die “edd”(?) tijd houd ik de thans bekende feiten voor waar.
  en dat zullen ook wel de feiten blijken te zijn aangezien ik een sterk vermoeden heb ik dat er geen andere feiten zullen opduiken.

 2. Jammer dat mensen een oordeel hebben zonder van de feiten op de hoogte te zijn! In de Amigoe worden de feiten niet juist weergegeven, zoals dikwijls in krantenartikelen het geval is. Gebaseerd op de verklaring van de politiewoordvoerder, de heer Zwerver…..
  Helaas zijn er nog steeds simpele zielen die op basis van geruchten een venijnig oordeel vellen!
  Zoek een leven!

 3. toch gerechtigheid: dat heet KARMA heer De Wind…
  Je hebt je leven lang neer gekeken op het gepeupel, nu ben jezelf gepeupel geworden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -