31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | De Windt gaat klacht indienen tegen politie

Arts Paul de Windt aangehouden | Foto Jason Lau A Kien
De Windt gaat klacht indienen tegen politie | Foto Jason Lau A Kien

WILLEMSTAD — Orthopedisch chirurg Paul de Windt zal een klacht indienen tegen de politie. De Windt werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van alcoholmisbruik. De aanhouding verliep niet zonder incidenten. De politie liet zaterdag weten dat De Windt vervolgd zal worden voor de mishandeling van een agent. De Windt laat in een reactie weten dat de voorstelling van zaken zoals door de politie naar voren werd gebracht, niet klopt. Eerder is het andersom, volgens De Windt.

De arts spreekt van ‘onbehoorlijke behandeling’ door de politie die aannames hebben gedaan op grond van zijn manier van bewegen. Iets wat De Windt al eerder is overkomen.

Vanwege een ongeluk vijf jaar geleden verloor De Windt zijn been en als gevolg daarvan loopt hij naar eigen zeggen wat waggelend.

“Wanneer ik loop denken mensen dat ik dronken ben. Zo ook dus de politie die geen enkele alcoholtest gedaan heeft die nacht. Geen blaastets, geen bloedtest. Ze zagen mij lopen en dat was voldoende reden om me te willen aanhouden.”

- Advertentie -

De Windt die in die bewuste nacht een etablissement bezocht had in Zuikertuintje geeft aan dat hij wat gedronken had, maar dat hij zeker niet ‘bezopen’ was.

“Ik ben uit mijn auto getrokken. Achter in de politieauto gegooid en geslagen. Zonder dat er op enige wijze rekening is gehouden met mijn been.

Nadat ik geboeid was en een vuistslag kreeg van de politie heb ik inderdaad uitgehaald en geschopt. In reactie daarop werd ik namelijk heel erg boos. Ik heb aan de behandeling van de politie waarschijnlijk een ribfractuur overgehouden en er is iets niet goed met mijn oog.

Verder is mijn arm beschadigd en mijn bril kapot. Ik kan niet werken zo en zal me moeten laten onderzoeken door een arts.”

De Windt vertelt vervolgens dat hij vanwege zijn ongeluk vijf jaar geleden waarbij hij langere tijd in coma heeft gelegen nog meer gezondheidsproblemen heeft overgehouden, waaronder een bijzondere vorm van diabetes.

“Ze hebben me in een politiecel op Rio Canario gegooid en daar kon ik het uitzoeken. Een telefoontje heb ik niet mogen plegen en mijn verzoek om mijn suiker te kunnen controleren werd genegeerd. Deze vorm van diabetes is verbonden met mijn emotionele gesteldheid. Maar mijn vraag werd niet gehonoreerd.”

Tegen tien uur zaterdagmorgen kwam de hulpofficier van justitie en die gelastte de vrijlating van De Windt.

“Er was geen reden om me daar te houden. Dat werd toen wel heel snel duidelijk. En ik kon naar huis om mezelf te verzorgen.”

De Windt is zeer verontwaardigd over de manier waarop de politie met hem is omgegaan en hoe dit in de media terecht is gekomen.

“Ik ga die klacht tegen deze agent indienen. Zo’n behandeling door de politie van een burger kan niet zonder represailles blijven.”

- Advertisement -

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -