Amigoe | Danny ontwikkelt zich tot orkaan

orkaan Danny 2015

Danny is vanochtend uitgegroeid tot een orkaan

WILLEMSTAD — Danny is vanuit een tropische storm, vanochtend, verder uitgegroeid tot een orkaan. Dit laat de Meteorologische Dienst Curaçao weten. Orkaan Danny bevond zich vanochtend om elf uur op een afstand van ongeveer 1750 kilometer ten oosten van de Bovenwindse eilanden.

“Naar verwachting zal Danny aanstaande dinsdagochtend, vlakbij de Bovenwindse eilanden in een westelijke richting langstrekken”,

aldus de Meteo.

De Meteorologische Dienst te Curaçao stelt verder de ontwikkelingen van dit systeem ‘nauwlettend te zullen blijven volgen en ook vandaag, in de namiddag, een informatiebulletin hieraan te zullen wijden aan de Bovenwindse eilanden’.

Via de website meteo.cw onder het rubriekje ‘Links’ kan men de data van het National Hurricane Center (NHC) raadplegen en zo de actuele ontwikkelingen omtrent orkaan Danny volgen. Ook via de Facebook-pagina Meteo Curaçao kan men de laatste ontwikkelingen volgen.

De inwoners van St. Maarten werden reeds gisteren door premier en voorzitter van het Emergency Operations Centre, Marcel Gumbs, opgeroepen om hun voorbereidingen voor het stormseizoen nogmaals na te gaan.

De Meteo stelt verder in de weersverwachting voor Bonaire en Curaçao, dat er sprake zal zijn van licht tot halfbewolkte heiige omstandigheden, met nog kans op een plaatselijke bui. Dit omdat een tropical wave vanmiddag verder westwaarts over onze eilanden trekt en er de komende 24 uur sprake zal zijn van een tijdelijke toename in de bewolking.

“Fijne stof afkomstig uit de Sahara-woestijn zal het zicht gedurende de komende 24 uur beïnvloeden.”

In de komende nacht en morgenochtend zal het af en toe mogelijk tijdelijk zwaar bewolkt zijn met kans op enkele plaatselijke buien. De wind zal uit oostelijke richting komen en matig tot vrij krachtig zijn. Dit met windkracht 3 tot 5 (12 tot 39 km/uur). Overdag zullen er ook af en toe uitschieters mogelijk zijn met windkracht 6 ofwel snelheden van 40 tot 50 kilometer per uur. Deze weersverwachtingen zijn tot morgenmiddag geldig.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | Danny ontwikkelt zich tot orkaan

  1. Dat je eerst moet klikken op ‘about us’ voor je bij ‘links’ bent had er ook wel bij gemogen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *