Amigoe | ‘Curaçaoënaars kunnen toeristen zich thuis laten voelen’

Vincent Vanderpool-Wallace, voormalig Toerisme-minister van Bahama’s

Vincent Vanderpool-Wallace, voormalig Toerisme-minister van Bahama’s

WILLEMSTAD — De gemeenschap van Curaçao kan toeristen een goede ‘visitor experience’ op het eiland bezorgen door zichzelf te zijn. “Als eilandbewoner zie je het niet, maar mensen die het eiland bezoeken zien een mooie mengelmoes van personen.

Curaçao heeft ruim 150.000 bewoners met 52 verschillende nationaliteiten. Wanneer toeristen de bewoners leren kennen zien ze de schoonheid aan de binnenkant”, aldus Vincent Vanderpool-Wallace, voormalig Toerisme-minister van Bahama’s en oud-directeur van de Caribbean Tourism Organization van Bahama’s.

Deze uitspraak deed Vanderpool-Wallace gisteren tijdens de persconferentie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) over de toerismecijfers in het eerste kwartaal. Hij gaf een update van de implementatie van de Strategic Tourism Master Plan (STMP) 2015-2020, waarvan hij projectleider is. Aanwezig waren ook MEO-minister Eugene Rhuggenaath (PAR), MEO-medewerkers en stakeholders zoals belangenvereniging Chata en het Curaçaos toeristenbureau (CTB).

De projectleider liet gisteren weten dat het masterplan inhoudt: het bewustmaken van de Curaçaose gemeenschap van het belang van toerisme voor het eiland. Uit een Democratisch Dialoog, gehouden op 21 en 25 april jl. bleek ook dat men lokaal meer bewust moet worden van het masterplan. “Toeristen vinden de bewoners van Curaçao uniek. Half juni zullen we starten met een campagne die de gemeenschap toont hoe zij gezien wordt in de ogen van de toerist; dit is het Beautification en Visitor Experience-onderdeel van het masterplan. Door zichzelf te zijn kan een Curaçaoënaar een toerist zich geweldig en heel welkom laten voelen”, aldus Vanderpool-Wallace.

Het STMP heeft als doel het vergroten van het genot van toeristen en een toename van de tevredenheid van investeerders. Daarnaast is het vergroten van de voordelen voor de Curaçaose gemeenschap, met betrekking tot de groei van het toerisme, van belang. De projectleider stelt daarnaast te zullen profiteren van PR-mogelijkheden. Zo heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN Curaçao onlangs uitgelicht vanwege de attracties en de toeristische groei van het eiland. Hij stelde daar ‘full PR-advantage’ van te zullen nemen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *