28 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | CTB: In november 9 procent meer verblijfstoeristen

HomeMediaAmigoe | CTB: In november 9 procent meer verblijfstoeristen
CTB: In november 9 procent meer verblijfstoeristen
CTB: In november 9 procent meer verblijfstoeristen

WILLEMSTAD — Uit voorlopige data, door de Curaçao Tourist Board (CTB) vergaard aan de hand van de gegevens die door toeristen werden geleverd op de immigratiekaarten, blijkt dat er in de maand november 2014 sprake was een toename van 9 procent in het aantal verblijfsbezoeken. In totaal zijn er 42.139 bezoekers geregistreerd die als doel een verblijf op het eiland hadden. Een jaar eerder waren dat er in dezelfde maand nog 38.579. CTB: In november 9 procent meer verblijfstoeristen.

Het marktaandeel op basis van de geografische ligging blijkt zodanig te zijn verdeeld dat er in de maand november voor de tweede achtereenvolgende maal, sprake was van een groter aandeel uit de Zuid-Amerikaanse regio ten opzichte van de Europese regio.

Het marktaandeel van Latijns-Amerika was in deze maand 37,8 procent, terwijl het percentage van de Europese regio 36,6 bedroeg.

“Een ander positief resultaat werd binnen de Noord-Amerikaanse markt gerealiseerd, deze regio veerde namelijk terug met een groei van 12,26 procent. Dit laat zich vertalen naar in totaal 5209 Noord-Amerikaanse bezoekers die het eiland heeft mogen verwelkomen”,

aldus het toeristenbureau. Zo werd een sterke stijging in het aantal Canadese bezoekers waargenomen van 82 procent en een lichte toename van 1 procent onder de reizigers uit de Verenigde Staten (VS).

“Laatstgenoemde markt toont een prestatieherstel na een maandenlange worsteling met minder stoelcapaciteit en hoge ticketprijzen. De sterke stijging van het aantal Canadese toeristen is te danken aan de nieuwe dienstverlening met de vluchten vanuit Toronto van de luchtvaartmaatschappij Air Canada, die begin november van start ging”, aldus CTB.

In een vooruitblik laat het toeristenbureau weten een verdere positieve ontwikkeling/ prestatieverbetering uit deze markten en daarmee de Noord-Amerikaanse regio te verwachten. Dit door de invoering van nieuwe vluchten op de route New York in de maand december, door de luchtvaartmaatschappij Jet Blue en door de invoer van de extra vluchten vanuit Montreal door Air Canada die vanaf deze maand zullen worden uitgevoerd.

Het toeristenbureau toont zich ook tevreden over de algehele prestatie van de Zuid-Amerikaanse regio met in totaal 15.920 verblijfsaankomsten, wat zich laat vertalen naar een groei van 13,68 procent, ofwel 1916 bezoekers meer, in de maand november van 2014.

Zo heeft Curaçao uit het buureiland Venezuela in totaal 12.427 verblijfstoeristen verwelkomd, terwijl het jaar daarvoor er 10.749 Venezolaanse bezoekers geregistreerd werden. Deze vermeerdering in aankomsten levert een prestatieverbetering van 16 procent op.

Ook vanuit Brazilië is een groei van 27 procent waargenomen, alsook uit Colombia met een stijging van 34 procent.

Europese-regio

CTB stelt dat er verdere groei binnen de Europese regio wordt waargenomen. Zo zijn er uit deze regio in totaal 15.408 bezoekers geregistreerd, die voor een verblijf het eiland bezochten. In dezelfde periode het jaar daarvoor waren dat er nog 15.130. Dit levert een groei van 1,84 procent op.

Uit Nederland, door het toeristenbureau als hoofdmarkt binnen deze regio aangemerkt, zijn 6 procent meer toeristen verwelkomd, ofwel een totaal aantal van 11.372 Nederlandse bezoekers.

Binnen de Duitse markt is een afname van 4 procent geregistreerd met in totaal 1891 bezoekers.

Caribisch-gebied

Het aantal bezoeken uit het Caribisch gebied nam af met 19 procent. Curaçao heeft in deze maand in totaal 2806 verblijfstoeristen van de naburige eilanden ontvangen. Onder de bezoekersaantallen van het zustereiland Aruba is een daling van 15 procent geregistreerd met in totaal 1497 bezoekers.

Overnachtingen

In de maand november hebben toeristen 350.181 overnachtingen op het eiland doorgebracht wat een groei van 8 procent oplevert in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor. Deze vermeerdering in het aantal overnachtingen laat zich vertalen naar 27.046 extra nachten ten opzicht van 2013.

Binnen de Zuid-Amerikaanse regio bedroeg de toename in overnachtingen 29 procent terwijl uit het land Venezuela zelfs een groei van 35 procent wordt waargenomen.

Uit dit buurland zijn er door de bezoekers 108.993 nachten op het eiland door gebracht.

Binnen de Noord-Amerikaanse regio wordt ook een prestatieverbetering waargenomen van 10 procent.

De Europese regio toont met een totaal van 157.624 overnachtingen een vlakke prestatie. Nederlandse toeristen hebben 4 procent meer nachten op Curaçao doorgebracht, waarbij er in totaal 118.680 overnachtingen zijn geregistreerd.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties