Amigoe | CT-scan Sehos buiten werking

CT-scan Sehos buiten werking

CT-scan Sehos buiten werking

WILLEMSTAD — De CT-scan van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) is tijdelijk buiten werking, maar de man die maandagavond zwaargewond raakte tijdens een ernstig ongeluk op de Mira Plateweg, is bij aankomst wel gelijk behandeld in het Sehos en daarna naar het Advent Ziekenhuis gebracht voor een scan.

Dat meldt ziekenhuiswoordvoerder Raiza Kibbelaar.

De voetganger werd op de zijweg van de Rooseveltweg, nabij Palu Blanku, geschept door een auto. Op Facebook deed gisteren het verhaal de ronde dat het slachtoffer na het ongeluk niet gelijk kon worden behandeld in het Sehos. In reactie hierop laat het bestuur van het ziekenhuis weten dat de man per ambulance naar de spoedeisende hulp is vervoerd voor medische behandeling. De patiënt is bij aankomst gelijk behandeld in het Sehos. Aangezien de CT-scan defect is, is hij vervolgens per ambulance met een team van artsen naar het Advent Ziekenhuis gebracht, waar de scan is verricht. Het apparaat viel in eerste instantie uit, maar dit was binnen enkele minuten verholpen. Vervolgens is de man weer naar het Sehos gebracht voor verdere behandeling.

“We hebben alle standaardprocedures gevolgd en alles is volgens protocol verlopen. De CT-scan is inderdaad defect. De nieuwe onderdelen zijn besteld en onderweg naar Curaçao. We hebben twee technici van Philips op het eiland, die het apparaat kunnen repareren. Wanneer de CT-scan buiten werking is, worden de scans uitgevoerd in het Advent Ziekenhuis.” Het bestuur kan uit privacyredenen niet uitweiden over de status van de patiënt.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | CT-scan Sehos buiten werking

  1. komt eraan, reken maar, Margret.

  2. Met Girobankfraudeur Stephen Capella in de Raad van Toezicht van het Sehos sluit ik niet uit dat het geld van een goede CT scan nu in een villa in Zuurzak zit.

    Partner in crime Erik Garcia was in het verleden zelfs voorzitter van deze Raad van Toezicht.

    Lijkt me wel een onderzoek waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *