28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:47

Telegraaf | Bonaire gaat op geel: reizen weer toegestaan

AMSTERDAM - Reizen naar Bonaire wordt weer toegestaan. Vanaf 19 mei verandert het reisadvies voor het eiland, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Vooralsnog staat de hele wereld...

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Cpost start proef met community mailboxes

Amigoe | Cpost start proef met community mailboxes

De Cboxes die al op het postkantoor van Groot Kwartier zijn geïnstalleerd. | Foto Sambo
De Cboxes ( community mailboxes) die al op het postkantoor van Groot Kwartier zijn geïnstalleerd. | Foto Sambo

WILLEMSTAD — Bewoners van de wijken Emmastad, Kwartier en omstreken dienen vanaf 1 januari hun post bij de zogenoemde community mailboxes (Cboxes) van postbedrijf Cpost International (Cpost) op te halen. Dit maakt deel uit van een pilotproject van Cpost, waarbij de post niet meer tot aan de voordeur zal worden bezorgd, maar op centrale locaties in wijken op het eiland.

De introductie van Cboxes is gemotiveerd door het dalende aantal brieven dat het postbedrijf moet bezorgen. Ook de financiële problemen van het bedrijf spelen hierbij een rol. Minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP) maakte onlangs in de Staten bekend dat het postbedrijf jaarlijks 6,5 miljoen gulden verlies lijdt.

Met de introductie van community mailboxes over het gehele eiland denkt Cpost een bedrag van 4 miljoen te kunnen besparen. Het concept voor community mailboxes is niet nieuw. Het werd al eerder geïntroduceerd in Canada, maar wordt inmiddels ook al toegepast op de Britse Maagdeneilanden, Jamaica en Barbados.

Op sommige van deze eilanden wordt dit systeem al acht tot negen jaar gehanteerd. In de afgelopen periode heeft Cpost de introductie van dit systeem op deze eilanden onderzocht. De Cboxes voor het pilotproject bevinden zich bij het postkantoor in Groot Kwartier.

Ieder adres krijgt een eigen Cbox met een unieke sleutel. Van maandag tot en met vrijdag wordt er één keer per dag post bezorgd. Spoedig zal Cbox een systeem introduceren waarbij men per sms, e-mail of telefoon van nieuwe post op de hoogte wordt gesteld.

De persoon aan wie de Cbox toebehoort kan op ieder moment van de dag langsgaan om de post op te halen. Ook kan er voor worden gekozen om de post op een specifieke dag op te komen halen.

Het bedrijf garandeert de veiligheid van de Cboxes. Van post die niet in de Cboxes past, zal de klant schriftelijk op de hoogte worden gesteld. Het bedrijf benadrukt dat de Cboxes gratis zijn.

Op 26 en 27 november zullen er informatiebijeenkomsten gehouden worden voor inwoners van Emmastad, Kwartier en omstreken. Deze vinden plaats tussen 18.00 en 21.00 bij het Postkantoor van Groot Kwartier.

Om voor de sleutel van een Cbox in aanmerking te komen dient men een geldig identiteitsbewijs mee te nemen, inclusief twee recente rekeningen van Aqualectra of UTS of bankstatements om aan te tonen dat men inderdaad op het bewuste adres verblijft.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Als dit systeem op het gehele eiland plaats gaat vinden krijgen dan de huidige postbushouders ook geen rekening meer?
    Er zijn momenteel postbushouders die ondanks dat de post niet bij hen thuis wordt bezorgd maar bij een postkantoor in hun postbus wel het komend jaar moeten betalen? Is dat niet een ongelijkheid?
    Het systeem voor Grootkwartier lijkt mij o.k. mits de post in de juiste bus wordt gedeponeerd hetgeen nogal eens mis gaat.(Spreek uit eigen ervaring)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties