28 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 09:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Cordoba hekelt lekken RST

PS-leider Cordoba als getuige gehoord in zaak Maximus | Persbureau Curacao
PS-leider Cordoba gehoord in zaak Maximus | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — PS-leider Jaime Cordoba is niet te spreken over het feit dat vanuit het Recherche Samenwerkingsteam (RST) gelekt is dat hij afgelopen vrijdag als getuige gehoord zou worden in het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels. Cordoba werd opgeroepen om zich te melden, maar werd zowel voor als na het gesprek met het RST door tal van fotografen en journalisten opgewacht.

Tijdens de partijbijeenkomst van afgelopen zaterdag van coalitiepartij PS stond Cordoba uitgebreid stil bij het gesprek van vrijdag. Hij benadrukte dat hij als getuige en niet als verdachte was gehoord en dat hij binnen een uur en drie minuten klaar was.

“Als je de waarheid spreekt, hoef je niet lang na te denken”,

- Advertentie -

aldus Cordoba. Hij moest acht vragen beantwoorden, terwijl hij van de RST’ers te horen kreeg dat het onderzoek zich in een afrondende fase bevindt. De PS-leider sprak de hoop uit dat het onderzoek binnenkort afgerond kan worden.

Volgens Cordoba was hij vrijdagochtend per telefoon uitgenodigd om gehoord te worden. Hij was iets te laat, omdat hij zijn leesbril was vergeten en onderweg een nieuwe moest kopen. De voorzitter van de PS-fractie in de Staten was verbaasd dat toen hij zich voor het gesprek meldde hij door een fotograaf werd opgewacht.

Na afloop waren er zoveel fotografen aanwezig, dat zij volgens Cordoba bijna zijn auto binnenstapten.

“Dus iemand van het RST heeft gebeld. Ik zal dit maandag bij de RST-leiding aankaarten. Dit kan dus echt niet. Nu wordt gedaan alsof ik de enige was, maar er werd vrijdag een hele lange lijst gehoord.”

Cordoba stelde uit de vragen tijdens het gesprek op te kunnen maken wie voor de dood van Wiels verantwoordelijk is.

“Zoals ik hier sta, weet ik wie dit heeft gedaan. Ik weet het. Jullie zullen straks moeten rennen. Begin nu maar te rennen. Het volk van Curaçao, geloof mij. Geloof mij, wanneer de waarheid boven tafel komt, dan zullen jullie het weten.”

- Advertisement -

Tijdens zijn toespraak ging Cordoba niet op zijn vermoedens, maar wees wel de beschuldigende vinger naar diegenen die met T-shirts strooien, iets wat hij als payasada, clownesk gedrag, omschreef.

“Dat is payasada, want wij van PS winnen de verkiezingen met 10 gulden.”

Ook partijvoorzitter Edward Joseph stond stil bij de moord op Wiels, nu bijna drie jaar terug. Hij sprak de hoop uit dat het onderzoek snel afgesloten zal zijn en gaf aan te willen weten wie achter de moord zit en met welk doel zij de PS-oprichter hebben vermoord.

“Maar ik vraag me ook af hoe ik zal moeten reageren. Ik zal die dagen wegblijven van de rechtbank, want de kans is groot dat ik dan ook gearresteerd word. Ik wil niemand opwinden. Maar dit is iets wat ik, maar ook velen anderen voelen. (…) Ik zie soms in het buitenland strafzaken die voor de rechter komen, waarbij de schuldigen door een familielid worden neergeschoten als de straf te kort is, of als ze worden vrijgesproken. Ik heb daar nu begrip voor, want je weet niet wat je voor pijn je hebt veroorzaakt.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -