31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe commentaar | Rechtszekerheid

HomeMediaAmigoe commentaar | Rechtszekerheid
Amigoe commentaar | Rechtszekerheid
Amigoe commentaar | Rechtszekerheid

Onlangs werd er door de Stichting Humanitaire Zorg Curaçao (SHZC) namens 25 bewoners ‘onder de rook’ en de Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc) beslag gelegd op gelden van de Isla-raffinaderij en op aan de Isla verschuldigde gelden bij derden (derdenbeslag).

Deze beslagen zijn een uitvloeisel van een vonnis van het Hof van Justitie van 2011. Ingevolge dit vonnis moet de Isla zich houden aan de normen van de hindervergunning met betrekking tot de uitstoot van zwaveldioxide (SO2) op straffe van een dwangsom van 75 miljoen gulden.

Volgens de metingen van TNO conform de rekenmethode van StAB uit Nederland heeft de Isla deze normen in 2013 overschreden. Reden dat eisende partijen het beslag hebben gelegd. Partijen gaan naar de rechter, er komt een vonnis uit dat later uitgevoerd wordt door een van de partijen. So far so good.

De verliezende partij, Isla, die al die tijd het probleem van de uitstoot negeert, en een overheid die zijn kop in het zand steekt en niet handhavend optreedt, zien nu opeens in dat de distributie van brandstof op Curaçao gevaar loopt vanwege deze beslagen.

Nu schaart diezelfde overheid zich publiekelijk achter de Isla onder het mom dat het algemeen belang niet gediend is met het uitvoeren van een vonnis van het Hof van Justitie. Door zich te mengen in een zaak waarin ze geen partij zijn, ondermijnt de overheid de rechtstaat. Een zeer kwalijke zaak.

Overheid, blijf met je handen van deze zaak af en laat het recht op zijn beloop.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Helemaal eens. Maar wij hebben een probleem.. wij hebben gekozen naar die personen die het voor ons konden recht trekken. Die zijn er niet meer. Nu moeten wij verder met onbetrouwbare mensen. Is ook democratie. Wij hebben toch onze kans, volgend jaar. Wees dan voor een keer wijs.

 2. Pssst, Amigoe: – fluisterend – In de Rechtstaat Curacao is al geriume tijd democratie en rechtsstaat geweld aangedaan; met de moord op Helmin Wiels is ook een aanslag op de vrijheid van meningsuiting gepleegd – einde fluisteren -.
  Het gevolg is dat wij met een taken,- en zakenkabinet werden opgezadeld met daarin mensen die niet aan een transparant verkiezingsproces hebben deelgenomen. Volkvertegenwoordigers dienen te zijn gekozen uit en door het volk. Op deze wijze vertegenwoordigen zij de mening en ideeën van het volk. Dat er momenteel een ‘disconnect’ is is wel duidelijk niet alleen m.b.t. Isla. Het gevolg is niet handhavend optreden en ‘doen of je neus bloed’.

 3. de overheid is in gebreke gebleken voor wat betreft Crisis brandstof.
  want wat als er in Venezuela revolutie uitbreekt hebben we dan ook ineens geen brandstof meer.

  ook is het een slechte zaak dat de overheid NV en overheid zich noemt in 1 naam met de ISLA, dit roept de vraag op zijn ze medeplichtig en kunnen we straks allemaal een schade claim neerleggen bij de overheid.

  uiteindelijke zal iedereen denken kijk , dus toch ze spelen onder 1 hoedje met de ISLA.

  inderdaad het vertrouwen op de overheid en het recht word dan geschaad door deze akties

 4. Deze regering heeft het bloed van 18 vroegtijdige doden per jaar aan hun handen! Schandalig! Kom op Curacao samen zijn wij sterk laten we NU in actie komen tegen dit soort criminelen!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties