28 C
Willemstad
• maandag 15 augustus 2022

Laatste reacties

Amigoe | Cheri nieuwe directeur Toelatingsorganisatie

Cheri nieuwe directeur Toelatingsorganisatie
Mr. Esther Cheri nieuwe
directeur Toelatingsorganisatie

WILLEMSTAD — Esther Cheri is benoemd tot nieuwe directeur van de Toelatingsorganisatie Curaçao (voorheen Immigratiedienst). De Raad van Ministers is gisteren akkoord gegaan met het voorstel om haar te benoemen en premier Ivar Asjes (PS) kondigde dit aan, maar wilde niet in details treden over de persoon. Dat liet hij aan minister van Justitie Nelson Navarro over, die de benoeming tegenover de Amigoe bevestigde.

Zoals de Amigoe eind vorige maand berichtte, waren er twee kandidaten voor deze functie. Volgens welingelichte bronnen zou Cheri benoemd worden, gezien het positieve resultaat van de werkzaamheden die zij samen met haar team heeft verricht bij deze dienst.

Ook Navarro gaf aan tevreden te zijn met de verbeteringen bij deze dienst en haalde tijdens de wekelijkse persconferentie in Fort Amsterdam vorige maand het feit aan dat de periode die een aanvrager moet wachten om een vergunning te krijgen of te verlengen, sterk is teruggedrongen.

“Tegenwoordig dient men slechts drie weken te wachten op een nieuwe vergunning en hoeft een aanvrager op verlenging hiervan niet eens te wachten. Die verlengde vergunning kan op de dag van aanvraag weer opgehaald worden.”

Cheri, advocaat van beroep, werd midden vorig jaar tijdelijk en wel voor een periode van zes maanden benoemd. De raadsvrouw stelde toen als voorwaarde dat ze samen met een doorgewinterde counterpart wilde werken, om de werkzaamheden – die hard nodig waren om alles bij de toelatingsorganisatie recht te trekken – binnen die periode te kunnen doen.

Deze persoon werd Max Gruning. Dit bleek een goed team te zijn, gezien het feit dat de organisatie nu veel beter presteert. Dat blijkt ook uit het rapport van de Ombudsman.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @John B., ik zou maar op mijn woorden letten als ik jou was. Je zit constant namen van mensen te noemen en ze voor van alles en nog wat uitmaken. Zelfs Churendy Martina deugt volgens jou niet.
    Vrijheid van meningsuiting betekent niet mensen beledigen, en onterecht beschuldigen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor wat je hier post!

  2. Gaat hier om mevrouw, mr. CHERI. Voor dat ze in functie treedt krijgt zij van jullie bij voorbaat al een brevet van onvermogen. Als je een universitaire opleiding hebt gedaan ben je blijkbaar een wetenschapper. Vaak is het zo dat, de wetenschapper, de weten van het schap niet weet af te halen. Het afstevenen op de opleiding van de persoon zegt mij niets. Wil zien als zij de producten van het schap weet af te halen. En dat telt.

  3. Maar zo te zien heeft deze mevrouw wel een titel. Tenminst zo staat in de media
    Het lijkt erop dat zij werkelijk naar school is geweest en hasr papieren behaalde.

    Maar dat kunnen wij met alle zekerheid niet van doña nadie wiels zeggen. HBO bleek te voor haar moeilijk te zijn. Zelfs MBO bleek te moeilijk te zijn.

  4. Ik houd mijn hart vast. We hadden eerder al de waanzinnige benoemingen van de geestelijk gestoorde Fraudelyne Wiels en de ook van fraude verdachte Carter bij het Sehos.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...