29 C
Willemstad
• zaterdag 24 februari 2024

Extra | Journaal 23 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Politie op zoek naar vermiste man

De politie is een zoektocht gestart naar de 42-jarige Erviet Otmar Scorrea. De man verliet maandagavond zijn huis aan de Kaya Wladimir Coco Balentien en is niet...

Nu.cw | Benzineprijs met 11 cent omhoog, water wordt goedkoper

De brandstofprijs gaat vanaf volgende week omhoog. Vooral automobilisten met benzineauto’s moeten veel bijleggen om de tank vol te krijgen. De kosten voor diesel en elektriciteit stijgen...

Nu.cw | Artiesten Curaçao International BlueSeas Festival bekend

De artiesten van de zesde editie van het Curaçao International BlueSeas Festival zijn bekendgemaakt. De wijk Pietermaai zal eind maart weer bruisen van bluesmuziek en -liefhebbers. Het straatfestival,...

NTR | Curaçao bouwt extra windmolens, ‘straks 70 procent schone energie’

Oscar van Dam Welk land binnen ons Koninkrijk draait als eerste op 70 procent groene energie? Curaçao belooft die strijd te gaan winnen in 2030. Zes ministers en verschillende...

CC | HNO Committee not in line with Public Prosecutor’s report

WILLEMSTAD - The parliamentary inquiry committee Hospital Nobo Otrobanda does not align with the decision to file a report with the Public Prosecutor. Yesterday, it was announced...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Chaos op de luchthaven door staking CAP-personeel

HomeMediaAmigoe | Chaos op de luchthaven door staking CAP-personeel
 Het stakend personeel van CAP stond voor de vertrekhal.
Het stakend personeel van CAP stond voor de vertrekhal.

WILLEMSTAD — Lange rijen en drukte vanmorgen op luchthaven Hato. Deuren zaten op slot waardoor niemand naar binnen of naar de vliegtuigen kon, de ingecheckte bagage bleef op de band liggen en honderden passagiers liepen vertraging op.

Dit alles als gevolg van een staking van een deel van het personeel van Curaçao Airport Partners (CAP). Volgens de laatste update van 12.30 uur verzoekt vakbond Abvo het personeel om het werk te hervatten.

Een deel van de personeelsleden van CAP, die met groene strikjes rondliepen, is vanochtend in staking gegaan. De medewerkers hebben het werk neergelegd vanwege de cao-onderhandelingen tussen CAP en vakbond Abvo die al negen maanden gaande zijn. De beide partijen komen maar niet nader tot elkaar in de onderhandelingen.

Het gaat voornamelijk om personeel dat te maken heeft met de operatie van de luchthaven, zoals ‘screeners’ die controles uitvoeren. CAP besloot gespecialiseerde medewerkers die niet in staking waren op strategische plekken te positioneren, zodat de operationele werkzaamheden op het vliegveld door konden gaan en de reizigers zo weinig mogelijk last zouden ondervinden van de staking.

Door de staking ontstond er een drukte van jewelste in de vertrekhal.
Door de staking ontstond er een drukte van jewelste in de vertrekhal.

Insel Air-directeur Edward Heerenveen is echter zeer ontstemd over deze actie. “Al onze vluchten zijn vanmorgen vertraagd. Dit is heel vervelend voor de passagiers. Zij zijn hier de dupe van. Honderden passagiers hebben grote vertragingen opgelopen, waardoor ze aansluitende vluchten hebben gemist”, aldus Heerenveen.

Het management van CAP heeft vanmorgen opnieuw met Abvo om de tafel gezeten. CAP bood daarbij aan om de Landsbemiddelaar in te schakelen om tot een oplossing te komen inzake de cao. Abvo wil echter geen woord kwijt over de personeelsactie of over de onderhandelingen. Een afvaardiging van het ministerie van Economische Ontwikkeling, waaronder minister Stanley Palm (Pais), kwam vanmorgen naar de luchthaven om met beide partijen te praten.

“Het personeel zal zijn redenen hebben om ontevreden te zijn, maar dan moet je met elkaar praten om nader tot elkaar te komen. Je moet rekening houden met de passagiers voordat je tot zulke acties overgaat”, vindt Heerenveen. “Er is altijd wat met dit vliegveld, ik word er zo moe van.”

Vlak voor het sluiten van deze krant liet de woordvoerster van CAP de Amigoe weten dat Abvo na overleg met het CAP-management en minister Palm akkoord is gegaan met het inschakelen van de Landsbemiddelaar. Ook verzoekt de vakbond het personeel om het werk weer op te pakken.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. ‘Insel Air-directeur Edward Heerenveen is echter zeer ontstemd over deze actie.’

    Laat me niet lachen. Heerenveen is misschien ontstemd over het kleur mantelpakje van echtgenote Stella van Rijn, maar over de ellenlange vertragingen van zijn vliegtuigen is hij NOOIT onstemd. Die vliegen namelijk nooit op tijd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties