29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Carnaval 2016 in aantocht

HomeMediaAmigoe | Carnaval 2016 in aantocht
Stanley Ignacio (links) en Corine Djaoen-Genaro (rechts) van Coridja Stars
Stanley Ignacio (links) en Corine Djaoen-Genaro (rechts) van Coridja Stars

WILLEMSTAD — Coridja Stars Production, de organisator van het carnavalsfeest van volgend jaar, heeft woensdag haar eerste persconferentie gegeven. De optocht voor volwassenen, de Gran Marcha, is op 7 februari. Twee dagen later wordt er weer afscheid genomen van het carnavalsseizoen.

Het seizoen wordt op 11 november afgetrapt en eindigt op 13 februari met de uitreiking van de prijzen voor onder andere de beste groepen.

De begroting voor het komende carnaval is geraamd op 1,6 miljoen gulden. Coridja Stars is met de overheid in gesprek over 800.000 gulden subsidie. De rest moet van het bedrijfsleven komen. De laatste jaren begrootte de overheid 200.000 gulden voor het carnaval. Vorig jaar werd dit verhoogd naar 350.000 gulden.

Corine Djaoen-Genaro, voorzitter van Coridja Stars, presenteerde woensdag het team dat samen met haar het komende carnavalsfeest organiseert. Het team bestaat uit oud-AGKK voorzitter Stanley Ignacio, Ardnel Barbolina, Solange Trinidad, Reynard Francisca, Lisette Zimmerman, Norwin Pieternella en nog vele anderen.

De eerste carnavalsactiviteit is de Tum-Ba-Silon op 11 november in het Roosevelt Party Center. De Tum-Ba-Silon is een songfestival van oude tumba’s waarvan de tekst door de deelnemers is aangepast, zodat die grappig wordt en iets over de deelnemers vertelt en het bedrijf, de organisatie of de carnavalsgroep die ze vertegenwoordigen. Doel van het festival is om de groepen dichter bij elkaar te brengen, zodat er nieuwe vriendschappen worden gesloten. Ook nieuw dit jaar is een kroegentocht. Op 2 januari is er een groot festijn op het Brionplein.

Ook zullen de traditionele verkiezingen van de carnavalskoningin en de prins en pancho in een nieuw jasje worden gegoten. De jongeren zullen verschillende workshops volgen en op 23 januari worden de ambassadeurs van het carnaval gekroond. Verder is er het Tumbafestival voor kinderen dat door CD Events wordt georganiseerd. CD Events werkt samen met Gregory Colina. De bekende arrangeur zal met zijn team de kinderen aan een stemtest onderwerpen. Dan wordt gekeken of ze een goede intonatie hebben, zodat de kwaliteit van het festival wordt gewaarborgd.

De inschrijving voor het Tumbafestival voor kinderen is volgende week zaterdag, 12 september, van 13.00 tot 17.00 uur bij Parke Tropikal. De huidige jonge tumbakoning Denzell Gregg zal daar ook zijn. Om half zes wordt het aantal inschrijvingen bekendgemaakt. De stemtest is op 19 en 20 september. Na deze test zullen de vijftien kandidaten officieel bekend worden gemaakt. De deelnemers van het festival zijn tussen de 10 en 15 jaar oud. De deelnemers worden muzikaal begeleid door Instituto pa Formashon Musikal Errol ‘El Toro’ Colina. Daarnaast worden de tumba’s door jongeren geschreven.

De carnavalsroute blijft hetzelfde als vorig jaar. Daarin zullen geen veranderingen worden aangebracht. Het voorstel om de Gran Marcha om 15.00 uur te laten vertrekken is door de carnavalsgroepen afgewezen. De stoet vertrekt zoals gewoonlijk om 11.00 uur ‘s ochtends.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties