29 C
Willemstad
• donderdag 23 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Bosman niet verbaasd over hevige reacties

HomeMediaAmigoe | Bosman niet verbaasd over hevige reacties
André Bosman - foto: Suzanne Koelega
Tweede Kamerlid André Bosman  | foto: Suzanne Koelega

DEN HAAG — VVD-Tweede Kamerlid André Bosman is niet verbaasd over de hevige reacties op zijn voorstel om de dekolonisatie binnen het Koninkrijk voor te leggen aan de Verenigde Naties. Toch blijft hij het opmerkelijk vinden dat elke discussie over structurele staatkundige veranderingen tot dergelijke emotionele reacties leidt.

“Ik ben bekend met de eilanden. Ik weet hoe enkele politieke partijen reageren. Ik ken de houding van sommige media. Alles wat Bosman voorstelt, in dit geval ook nog samen met Van Raak, roept verzet op. In dit geval zelfs vergelijkingen met Donald Trump. Het is bijzonder hoe mensen een functie als objectief journalist combineren met dergelijke uitlatingen in een column zonder het hele plaatje te geven”, aldus de VVD’er.

Samen met zijn SP-collega Ronald van Raak, stelde Bosman vorige week voor om de mening van de VN te vragen over het huidige stadium van het dekolonisatieproces. Het Statuut was een tussenoplossing, want volgens hen verplicht het VN-Handvest Nederland om voormalige koloniën te begeleiden naar volledig zelfbestuur en die verplichting lijkt feitelijk los te staan van de wens van die voormalige koloniën, zei hij.

Het voorstel leidde tot hevige reacties in de traditionele media en op Facebook. Bosman en Van Raak werden nare mannetjes genoemd die de eilanden de onafhankelijkheid in willen jagen en het voorstel werd omgeschreven als populistische verkiezingspraat.

Bosman staat echter nog steeds achter het voorstel om de dekolonisatie af te ronden. “Uiteindelijk willen de inwoners van de eilanden op termijn toch ook zelfbestuur? Waarom zouden we dan niet het gesprek aangaan met de Verenigde Naties en opheldering vragen over hoe de verantwoordelijkheden liggen?”, zei hij. “Maar bij elk voorstel wordt men zenuwachtig.”

De VVD’er blijft erbij dat Nederland voor het vragen van opheldering geen toestemming nodig heeft van Curaçao, Aruba of St. Maarten, die dus geen veto kunnen uitspreken. Wel gaven Bosman en Van Raak vorige week de ruimte aan minister Ronald Plasterk om het voorstel eerst met de eilanden te bespreken.

Bron: Amigoe

 

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Dom artikel. Trouwens deze mevrouw betaald ook mee aan de dingen die de voorvaderen van Bosman deden! Tja Suriname deed het anders.. dat zal haar dwars zitten

 2. Volgens PS en hun jarenlange roep om zelfbestuur en onafhankelijkheid is het ook de wens van de bevolking om eindelijk onafhankelijk te zijn van Nederland en dus over te gaan tot de-kolonisatie.
  Het juk van de slavernij kan dan eindelijk worden afgeworpen. Alle emoties over het uitbuiten van Overzeese Gebiedsdelen kan dan in 1 keer worden losgelaten. We are free again. De 80/20 maatregel zorgt ervoor dat de werkeloosheid onder de lokale bevolking daalt van 25 naar 0 % en de Chinese Volksrepubliek zal middels de investeringen in de raffinaderij zorgdragen voor een sociaal (socialistisch) evenwicht en iedereen is weer “happy on this happy Island”.
  Het sinterklaasfeest kan dan eindelijk worden afgeschaft (Nederlands cultuurfenomeen uitbannen) en Mao-isme wordt de nieuwe cultuur in dit Land. De Chinezen gokken graag en dat zorgt voor een grote bron van inkomsten bij de casino’s en ‘s lands belastingen. De lokale toko’s doen big business door de instroom van Chinese arbeiders die hun geld graag spenderen bij landgenoten.
  Het ziet er goed uit voor Curacao! Maduro is ingeruild voor Li Xiannian en de lokale arbeiders zingen elke ochtend bij de opkomende zon en de verplichte gymnastiek (goed voor het fysieke herstel) het volkslied van Curacao. Iedereen is binnen no-time weer helemaal hersteld van de psychische depressie die is ontstaan sinds de Gouden Eeuw, toen de VOC haar criminele activiteiten startte met de handel in opium en slaven.
  Curacao wordt eindelijk weer geleid door lokale puristen die echt een warm sociaal hart hebben en samen met de Chinese Leider het beste onderwijs bieden aan de YdK. Daarmee is de 80/20 maatregel een fluitje van een cent. De salarissen van de politieke leiders komen in een sociaal fonds dat de armoede in 1 keer om zeep helpt, want socialisme kent een duidelijke structuur.
  Wat moet het toch een mooi vooruitzicht zijn dat de nieuwe regering van het Land Curacao werkt maakt van deze onafhankelijkheidstrijd en samen met Nederland zo snel mogelijk het zelfbeschikkingsrecht realiseert per 10-10-20!
  De Centrale Bank van Curacao wordt dan geleid door een socialist, de VDC door een moralist en de president van Curacao is een purist. Er is 1 politieke partij (scheelt veel geld en reclameborden) en de Gouverneur is als instituut van de VOC ter ziele gebracht.
  Als het fout gaat, schuiven we de schuld in de schoenen van Zwarte Piet. Die wist niet beter en bestaat niet meer. Probleem opgelost. Curacao heet Nieuw Taiwan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties