Amigoe | Beslissing hof wederopsluiting misbruikverdachte vrijdag

Beslissing hof wederopsluiting misbruikverdachte vrijdag

Beslissing hof wederopsluiting misbruikverdachte vrijdag

WILLEMSTAD — Het hof maakt aanstaande vrijdag bekend of er voldoende redenen zijn om de misbruik- verdachte Majron Maduro (34) weer op te laten sluiten, in afwachting van de behandeling van zijn zaak.

Het Openbaar Ministerie wil hem graag tot dan ach- ter de tralies, maar de rechter-commissaris heeft eerder besloten dat de man de behandeling op vrije voeten mag afwachten.

Het OM is tegen de voorwaardelijke vrijlating van de man in beroep gegaan en het verzoek voor zijn wederopsluiting werd gistermiddag behandeld achter gesloten deuren.

Maduro’s hechtenis werd op 16 maart door de rechter- commissaris onder voorwaarden geschorst, tot de behandeling van de misbruikzaak Kinderoorden Brakkeput tegen hem op 29 april. Officier van justitie Ludmila Forbes-Vicento, die belast is met misbruikzaken, is tegen de beslissing in hoger beroep gegaan en dat werd dus vanmiddag behandeld. De rechter-commissaris oordeelde eerder dat er onvoldoende bewijzen zijn om de man conform het strafvorderlijk belang nog langer vast te houden.

Volgens de RC heeft het tien maanden durende onderzoek geen andere verdenkingen opgeleverd dan het betasten van kwetsbare kinderen die aan Maduro’s zorg waren toevertrouwd. Uit het dossier blijkt tevens dat het gaat om het betasten van intieme delen van geklede kinderen. Dit zijn ernstige bezwaren, echter zijn persoonlijke belangen wegen zwaarder dan het strafvorderlijk belang, oordeelde de RC.

Terwijl de verdachte een beslissing van het hof afwacht, moet hij zich strikt blijven houden aan de op- gelegde voorwaarden voor zijn vrijlating, anders wordt hij wederom opgesloten. Zo moet hij bereikbaar blijven voor Justitie, blijven samen- werken met de autoriteiten en mag hij geen enkel contact hebben met minderjarigen in het algemeen en de betrokken slachtoffers in het bijzonder, ook niet met de getuigen. De medeverdachte in deze zaak C.A.V. (35) zit nog vast.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *