31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 17:59

Amigoe | Behandeling klacht tegen advocaat Peterson in april

Behandeling klacht tegen advocaat Chester Peterson in april | Foto Persbureau Curacao
Behandeling klacht tegen advocaat Chester Peterson in april | Foto Persbureau Curacao

WILLEMSTAD — De klacht van het Openbaar Ministerie tegen advocaat Chester Peterson zal aanstaande vrijdag niet door de Raad van Toezicht op de Advocatuur behandeld worden.

Volgens het OM heeft de advocaat een verzoek tot uitstel ingediend en is de zitting verdaagd tot 24 april. Dat bevestigt OM-woordvoerder Norman Serphos.

De klacht tegen de raadsman heeft zoals reeds bekend betrekking op het persbericht van Peterson over het onderzoek Maximus, waarin hij informatie uit het onderzoeksdossier citeerde en getuigen met naam en toenaam heeft genoemd, terwijl hij volgens het OM hiertoe niet gerechtigd was.

Peterson is de advocaat van de verdachte en tevens voormalig Financiënminister George Jamaloodin, die als één van de intellectuele daders achter de moord op Helmin Wiels is aangemerkt. Aan de andere kant merkt Peterson de strafrechtelijke vervolging van zijn cliënt aan als een politiek proces.

De behandeling van de klacht tegen Sulvaran in april zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De advocaat was zelf niet bereikbaar voor commentaar, dus is de reden voor het uitstelverzoek nog onduidelijk.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties