30 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | AVV en SGTK: ‘We zijn er nog niet’

HomeMediaAmigoe | AVV en SGTK: ‘We zijn er nog niet’
AVV en SGTK: ‘We zijn er nog niet’ | Extra
AVV en SGTK: nog geen akkoord | Extra

WILLEMSTAD — We zijn er nog niet. Dit stelt Alcides Cova van vakbond SGTK. Hij wijst erop dat, ondanks de bijdrage van 1,8 miljoen gulden vanuit de privésector om het probleem te helpen oplossen, er nog steeds veel gedaan moet worden om tot een akkoord te komen.

Ook AAV-directeur Mike Willem wijst erop dat de partijen er nog niet uit zijn

Cova verklaarde vanochtend opgelucht te zijn dat er nu een belangrijke stap is genomen om de cao voor het personeel in dienst van aannemersbedrijven op het Isla- en COT-terrein te regelen.

“Maar het feit dat er nu geld beschikbaar is gesteld, betekent niet dat wij er zijn. Er is veel dat nog geregeld moet worden. Het gaat om onder meer de verdeling van het bewuste bedrag. Maar een akkoord over de cao hebben wij nog steeds niet.”

Ook AAV-directeur Mike Willem wees vanochtend op het feit dat er nog geen akkoord op tafel ligt.

“Ik heb nog niks gehoord over de harde garanties die wij van de regering en de Isla-eisen. Wij willen dat er werk wordt gemaakt van maatregelen die de oneerlijke concurrentie, waar lokale bedrijven en werknemers op het Isla-terrein mee te maken krijgen, tegengaan. Wij hebben al eerder gemeld dat zolang die garanties er niet zijn, er volgens ons ook geen deal kan zijn.”

Willem voegt hieraan toe benieuwd te zijn hoe er opeens 1,8 miljoen op tafel is gekomen om aan de eis van het tekengeld van SGTK te voldoen. “Ik heb daarover mijn gedachten, maar daar ga ik niet op in. Ik ben wel tevreden dat wij als organisatie hebben gesteld dat wij bereid waren om tot maximaal 500 gulden per persoon te gaan, en dat dat nog steeds zo op tafel ligt.

”Vanochtend was er enige onduidelijkheid over de duur van de cao. Randolph Gijsbertha gaf aan te hebben vernomen dat er nu een voorstel voor een éénjarige, en niet een tweejarige cao, op tafel ligt. Dit wordt bevestigd door Cova, die hiermee naar een uitspraak van de rechter verwees. Maar Gijsbertha heeft zijn vraagtekens of dit wel de juiste oplossing is.“

Het duurt ongeveer acht maanden voordat je een cao, vanaf het begin tot het einde, hebt uitonderhandeld. Dit houdt dus in dat je wel heel snel aan tafel moet om het over de volgende cao te gaan hebben. Desgevraagd stelt AAV-directeur Willem, nu er over een cao van één jaar wordt gesproken, dat voor hem ‘nieuws is’.

Gijsbertha heeft alle partijen voor volgende week dinsdag uitgenodigd om over het vervolg van het cao-traject te praten. Hij constateert dat er op dit moment nog veel onduidelijkheid bij beide partijen bestaat over hoe het proces nu verder moet.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties