28 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 20:06

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

Amigoe | Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning
Ava Airways wil druk vanuit Staten voor vergunning

WILLEMSTAD — Het parlement heeft nog geen aanstalten gemaakt om met Ava Airways te praten. De vertegenwoordigers van de luchtvaartmaatschappij in oprichting hebben tot twee keer toe in een brief alle Statenleden gevraagd om een onderhoud.

Ava wil via het parlement druk uitoefenen op de regering om een economische vergunning te krijgen. Het geduld van Olivier Arrindell en Giovanni Atalita van Ava Airways wordt danig op de proef gesteld. Zij zijn voorzitter en president- commissaris van de maatschappij in oprichting.

Na herhaaldelijk allerlei papieren voor een economische vergunning te hebben ingediend bij het ministerie van VVRP, hebben ze alleen maar afwijzingen gekregen. Een economische vergunning is nodig om de luchtvaartmaatschappij van de grond te krijgen.

Het ministerie van VVRP is vooralsnog een enorm fort geworden voor Ava Airways. Al een tijd vragen de vertegenwoordigers om duidelijkheid. Zo is er gevraagd naar het verloop van het proces en welke afdelingen allemaal over de vergunning beslissen.

De aanvraag, die al in juni is gedaan, is tot nu toe echter onbeantwoord gebleven. In de brieven die Ava Airways naar het parlement heeft gestuurd, wordt uitgebreid melding gemaakt van de pogingen van de vertegenwoordigers om duidelijk te krijgen waar ze staan. Begin augustus is de eerste brief verstuurd naar het parlement. Daarin werden verschillende punten opgesomd waar Arrindell en Atalita met de volksvertegenwoordigers over willen praten.

Het idee van Ava Airways is om aan de commissie die over transport gaat hun businessplan te presenteren. Zo kunnen de parlementariërs zelf zien hoe vergevorderd de plannen zijn om de luchtvaartmaatschappij van de grond te krijgen. Het is ook de ambitie van Ava Airways om Curaçao te helpen van de categorie 2-status af te komen.

Het is de bedoeling dat er eind van dit jaar weer een oordeel komt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Zolang de burgerluchtvaart niet de categorie 1-status heeft, kunnen bepaalde activiteiten niet plaatsvinden. De vertegenwoordigers van Ava Airways hadden in eerste instantie gehoopt vóór 12 augustus van het parlement te horen wanneer zij langs kunnen komen.

Er is echter nog niet gereageerd op hun verzoek. De president-commissaris van Ava Airways, Giovanni Atalita, zegt binnenkort weer een brief naar de Staten te zullen sturen als er geen antwoord komt.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. De verwelkoming van serieuze investeerders is “verpletterend” op Curaçao. Ons investeringsklimaat is `open en transparant` en liegen doen we ook goed. De stilte is oorverdovend, deze man heeft geen vriendjes want dat is alhier een absolute noodzaak in dit corrupte klimaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties