27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Asjes: ‘Herman George, dank je wel’

‘Herman George, dank je wel’
‘Herman George, dank je wel’ | Foto Amigoe

WILLEMSTAD — “Herman George, hopi danki”. Premier Ivar Asjes (PS) maakte van de wekelijkse persconferentie gebruik om vanaf die plek zijn hartelijke dankwoorden uit te spreken aan Herman George, die heeft aangegeven dat hij als directeur van de sociale vangnetorganisatie Reda Sosial zal vertrekken.

“Hopi danki voor zijn bijdrage aan de sector sociaaleconomische ontwikkeling en voor al het werk dat hij verricht heeft”, aldus Asjes. George heeft om hem moverende redenen zijn ontslag ingediend en de regering is daarmee akkoord gegaan.

Via de toezichthouder corporate governance Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) zal de zoektocht naar een nieuwe directeur plaatsvinden. George (70) is al jarenlang het gezicht van Reda Sosial.

- Advertentie -

Hij vervult de functie van directeur en kiest er nu voor om een stapje terug te doen. Hiervoor was hij ook heel lang directeur van woningbouwstichting FKP, terwijl hij in het verleden ook actief was als gedeputeerde belast met Toerisme voor het eilandgebied Curaçao.

George is getrouwd met de huidige gouverneur Lucille George- Wout en is de vader van voormalig Eilandsraadslid Norbert George.

In haar advies aan de regering met betrekking tot het te bewandelen traject om tot een nieuwe directeur van Reda Sosial te komen, stelt SBTNO geen zwaarwegende bezwaren te hebben tegen het voorstel van de regering voor de werving- en selectieprocedure.

Wel heeft de stichting een aantal opmerkingen. Zo staat in de functie- eisen van de profielschets voor de directeur van Reda Sosial vermeld dat er sprake moet zijn van ‘leidinggevende capaciteiten, aangetoond in minimaal vijf jaar in een leidinggevende functie’.

- Advertisement -

Dit wijkt echter af van het Model Profielschets Statutair Directeur Overheidsentiteit, aldus de SBTNO. Volgens dat model geldt dat er sprake moet zijn van ‘minimaal tien jaar leidinggevende ervaring, waarvan vijf jaar in een eindfunctie’.

De stichting adviseert de regering om dit punt conform de model-profielschets aan te passen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -