27.2 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Arke: Geen extra vluchten naar Curaçao

HomeMediaAmigoe | Arke: Geen extra vluchten naar Curaçao
Arke: Geen extra vluchten naar Curaçao
Arke: Geen extra vluchten naar Curaçao

WILLEMSTAD — Arkefly zet géén extra vluchten in vanaf Schiphol met ingang van 1 november. Dit in tegenstelling tot de eerdere bewering van de luchtvaartmaatschappij dat de vluchten vanaf Eindhoven zouden worden verplaatst naar Schiphol.

Het aantal vluchten zou hierdoor neerkomen op negen per week in plaats van zeven.

Lara Soetekouw, manager Arke Curaçao, laat desgevraagd tegenover de Amigoe weten dat dit helaas niet mogelijk is. “We hebben echter wel wijzigingen doorgevoerd in ons reisschema waardoor er meer directe vluchten zijn”, aldus Soetekouw.

Ze betreurt het dat de vluchten naar Aruba en Curaçao via Eindhoven Airport niet door kunnen gaan. “We zijn absoluut teleurgesteld. Het is een zeer gewilde vertreklocatie. De vraag was dan ook enorm”, zo vertelt Soetekouw. “Het is heel erg jammer, maar we doen er alles aan om onze klanten te helpen.”

Reden voor de wijziging is het feit dat Eindhoven Airport onvoldoende faciliteiten heeft voor het uitvoeren van zogeheten 100 procent-controles. Deze uitgebreide controles die worden uitgevoerd op vluchten uit Aruba, Bonaire, Curaçao, St. Maarten, Venezuela en Suriname, kunnen op dit moment alleen via Schiphol worden uitgevoerd.

“De 100 procent-controles zijn niet mogelijk via Eindhoven vanwege de korte voorbereidingstijd en de benodigde investeringen afgezet tegen het relatief kleine aantal vluchten.” Dit liet minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie weten in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een aanpassing van de luchtvaartwet waarin is vastgelegd dat risicovluchten alleen kunnen worden uitgevoerd op luchthavens met voldoende controlefaciliteiten. Ook onderstreepte hij dat ‘het niet beschikbaar hebben van een robuust controlesysteem zou betekenen dat de deur voor drugssmokkel naar Eindhoven wijd open zou worden gezet en dat was geen optie’.

Meer capaciteit

Arkefly laat weten zeer teleurgesteld te zijn, maar daarentegen ook begrip te hebben. “Het is jammer, maar het is nou eenmaal hoe het is.” Het was de bedoeling dat met ingang van 1 november zowel op woensdag als zaterdag een extra vlucht zou worden uitgevoerd naar Curaçao. Soetekouw benadrukt dat de extra capaciteit die het bedrijf voor ogen had met de nieuwe vluchten, wel wordt behaald. “We kunnen op dit moment simpelweg geen extra vluchten inplannen op Schiphol, wel hebben we een nieuwe indeling waardoor er meer directe vluchten naar Curaçao zijn.”

Per 1 november heeft de luchtvaartmaatschappij twee directe vluchten naar Curaçao in plaats van één keer per week. Daarnaast landt de luchtvaartmaatschappij drie keer per week op Bonaire. Voorheen was dit twee keer. Het aantal vluchten naar Aruba blijft gelijk. Arke vliegt vier keer per week naar het eiland. Begin maart liet de luchtvaartmaatschappij weten per 1 november ook naar St. Maarten te vliegen. De vluchten worden iedere woensdag en zondag uitgevoerd. Op dit moment is dat vanaf Schiphol alleen mogelijk met de KLM.

Managing director Hans van de Velde maakte begin deze week al kenbaar dat alle klanten die een boeking hebben gemaakt met vertrek vanaf Eindhoven Airport, worden gecontacteerd. Ook Soetekouw bevestigt dit. “Klanten met een ticket vanaf Eindhoven krijgen een compensatie van 50 euro.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Daar is een heel simpel antwoord op: ‘is al geprobeerd en werkte niet’.

  De drugsdealers overstromen de vliegtuigen dan gewoon met bolletjes slikkers, zodat de beschikbare capaciteit op het vliegveld niet toereikend is. Gevolg ?
  Men moet de bolletjesslikkers toch doorlaten.
  Dit was het scenario van grofweg 15 jaar terug. Zat je op een KLM vlucht dan had je iets van 150 tot 200 zoutpilaren aan boord, passagiers die na binnenkomst een deken over zich heentrokken en zo bleven zitten. Voordeel was wel dat er dan altijd genoeg te eten en te drinken was, de zoutpilaren consumeerden niets, maar er was wel voor hen ingekocht.

  Helaas is het juridisch niet toegestaan om ze hier te identificeren en dan alsnog door te sturen naar Nederland. Anders zou dit een prima oplossing zijn, dan weten ze al dat ze opgepakt gaan worden en wordt het systeem hier niet te zwaar belast.
  Maar het blijft apart dat men de import op Curacao niet tot stilstand kan, of moet ik zeggen: wil, brengen. Het is een eiland en er zijn niet zoveel manieren om drugs het land binnen te krijgen. Dat kan vrij eenvoudig worden gestopt. Kennelijk zijn er teveel belangen van hooggeplaatsten, dus pakt men dit niet aan.

 2. Hier moet aan gewerkt worden . Als we tgt kunnen garanderen dat reizigers met drugs met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Europa niet meer kunnen bereiken via Hato, kan er druk worden uitgeoefend op de gemeente Eindhoven om hun standpunt, zeker voor wat rechtsstreekse vluchten betreft te herzien. Wat een gemiste kans als gevolg van het geboefte dat ons op alle fronten terroriseert en slechts moeizaam bestreden wordt.
  Anderzijds een vrij harteloze Nederlandse reactie stellende dat luchthaven Eindhoven beter gebruikt kan worden voor vluchten naar New York of Singapore omdat ” men toch niets heeft aan vluchten naar de Cariben” . En dat terwijl de Cariben voor overleving steeds meer op het toerisme zijn aangewezen .
  Zeer teleurstellend allemaal.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties