27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | APA tekent overeenkomst met Amsterdams havenbedrijf

 Aruba Ports Authority
Aruba Ports Authority

ORANJESTAD — Na onderzoek naar onder andere ‘commerciële strategieën en groeikansen’ heeft Aruba Ports Authority (APA) gisteren formeel een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Port of Amsterdam International (PoAI).

Dit om de havenkades van Oranjestad verder te ontwikkelen en de interactie tussen de haven en samenleving te versterken.

Eind maart ondertekende PoAI, dochterbedrijf van Havenbedrijf Amsterdam NV, een Memorandum of Understanding (MOU) met Aruba. De intentieverklaring, die toen bekrachtigd werd door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam, premier Mike Eman en minister Mike de Meza van Economische Zaken, moest leiden tot ‘brede samenwerking’ tussen het havenbedrijf en de Arubaanse haven.

- Advertentie -

Met de overeenkomst werd vastgelegd om samenwerkingsmogelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto ‘port of partnership’ wilde Amsterdam, in samenwerking met APA, kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen.

Op één lijn

PoAI, gespecialiseerd in internationaal haven- en cruiseterminal ontwikkeling en management, verrichte de afgelopen maanden het onderzoek naar ‘de commerciële strategie, groeikansen, strategie en commerciële slagkracht van APA’. Louis Posner, voorzitter van de Raad Commissarissen van APA zegt dat ‘tijdens het voortraject is gebleken dat PoAI en APA op één lijn zitten in hun visie voor Aruba en invulling aan de samenwerking’. “Deze overeenkomst is een mooi voorbeeld van hoe Aruba en Nederland elkaar versterken”, aldus Posner.

Gert Jan Nieuwenhuizen, managing director van PoAI, vult aan: “De samenwerking zorgt ervoor dat onze havenbedrijven elkaar op meerdere fronten kunnen versterken, het is in lijn met de internationale strategie van Havenbedrijf Amsterdam. Wij zien uit naar continuering van de zeer plezierige samenwerking met APA en de overheid van Aruba.”

‘Amsterdams havenbedrijf levert Chief Commercial Officer’

Als onderdeel van de overeenkomst is het de bedoeling dat PoAI de komende tijd een zogenaamde Chief Commercial Officer gaat leveren ter versterking van de directie van APA. “Deze persoon zal mede worden ondersteund door een multidisciplinair team in Amsterdam”, aldus Port of Amsterdam. Het doel is om het haventerrein de komende tijd te transformeren, het gebied een nieuwe functie te geven en open te stellen voor de gehele Arubaanse samenleving.

Premier Mike Eman zei hier eerder over dat ‘om veiligheidsredenen de haven altijd geïsoleerd was van de rest’, maar dat het publiek nu (deels) toegang hiertoe moet krijgen. Dit zal volgens hem ook een positieve invloed hebben op het toerisme. “Mensen kunnen dan de schoonheid van de haven ervaren en de boten en schepen bekijken”, aldus Eman toen.

Verbonden

Het project om de haven van Oranjestad te integreren in de stad betekent een intensieve samenwerking tussen de ministeries van premier Mike Eman (Duurzame Ontwikkeling), minister Mike de Meza (Infrastructuur) en minister Otmar Oduber (Transport en Toerisme). Volgens Port of Amsterdam zullen de komende tijd de ‘stad, recreatie, toerisme en bedrijvigheid op een duurzame manier met elkaar worden verbonden’.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -