29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 18:09

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Testratio loopt op in Curaçao

Persbureau Curacao Zeventien mensen zijn vandaag positief getest. In totaal werden 379 coronatesten afgenomen. Een stijgende testratio derhalve van 4,4 procent. Opnieuw hoger dan in de maand februari,...

PBC | Bemanningslid ziek van tanker gehaald

Persbureau Curacao Een bemanningslid van een tanker uit Spanje is vanochtend van boord gehaald nadat hij zijn bewustzijn verloren had. Reddingsorganisatie Citro is op verzoek van de Kustwacht...

RTL | Politicus op Curaçao doodgeschoten bij familieruzie

De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is vanmorgen bij een familieruzie doodgeschoten. Hij zou hebben geprobeerd te bemiddelden bij een ruzie tussen twee familieleden, maar werd zelf...

Telegraaf | Politicus op Curaçao om het leven gekomen bij familieruzie

WILLEMSTAD - De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is zondagochtend (lokale tijd) bij een familieruzie om het leven gekomen. Volgens eerste berichten ging Godett bemiddelen bij een...

NOS | Curaçaose politicus Almier Godett (39) gedood bij schietpartij

Op Curaçao is politicus Almier Godett vermoord. De nummer 4 op de lijst van de splinterpartij Trabou pa Kòrsou (TPK) is de neef van de bekende oud-politicus...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek Amigoe | APA tekent overeenkomst met Amsterdams havenbedrijf

Amigoe | APA tekent overeenkomst met Amsterdams havenbedrijf

 Aruba Ports Authority
Aruba Ports Authority

ORANJESTAD — Na onderzoek naar onder andere ‘commerciële strategieën en groeikansen’ heeft Aruba Ports Authority (APA) gisteren formeel een meerjarige samenwerkingsovereenkomst getekend met Port of Amsterdam International (PoAI).

Dit om de havenkades van Oranjestad verder te ontwikkelen en de interactie tussen de haven en samenleving te versterken.

Eind maart ondertekende PoAI, dochterbedrijf van Havenbedrijf Amsterdam NV, een Memorandum of Understanding (MOU) met Aruba. De intentieverklaring, die toen bekrachtigd werd door Dertje Meijer, president-directeur van Havenbedrijf Amsterdam, premier Mike Eman en minister Mike de Meza van Economische Zaken, moest leiden tot ‘brede samenwerking’ tussen het havenbedrijf en de Arubaanse haven.

Met de overeenkomst werd vastgelegd om samenwerkingsmogelijkheden tussen Havenbedrijf Amsterdam en Aruba verder te onderzoeken en te verkennen. Onder het motto ‘port of partnership’ wilde Amsterdam, in samenwerking met APA, kijken waar Aruba behoefte aan heeft en waar zij een rol bij kan spelen.

Op één lijn

PoAI, gespecialiseerd in internationaal haven- en cruiseterminal ontwikkeling en management, verrichte de afgelopen maanden het onderzoek naar ‘de commerciële strategie, groeikansen, strategie en commerciële slagkracht van APA’. Louis Posner, voorzitter van de Raad Commissarissen van APA zegt dat ‘tijdens het voortraject is gebleken dat PoAI en APA op één lijn zitten in hun visie voor Aruba en invulling aan de samenwerking’. “Deze overeenkomst is een mooi voorbeeld van hoe Aruba en Nederland elkaar versterken”, aldus Posner.

Gert Jan Nieuwenhuizen, managing director van PoAI, vult aan: “De samenwerking zorgt ervoor dat onze havenbedrijven elkaar op meerdere fronten kunnen versterken, het is in lijn met de internationale strategie van Havenbedrijf Amsterdam. Wij zien uit naar continuering van de zeer plezierige samenwerking met APA en de overheid van Aruba.”

‘Amsterdams havenbedrijf levert Chief Commercial Officer’

Als onderdeel van de overeenkomst is het de bedoeling dat PoAI de komende tijd een zogenaamde Chief Commercial Officer gaat leveren ter versterking van de directie van APA. “Deze persoon zal mede worden ondersteund door een multidisciplinair team in Amsterdam”, aldus Port of Amsterdam. Het doel is om het haventerrein de komende tijd te transformeren, het gebied een nieuwe functie te geven en open te stellen voor de gehele Arubaanse samenleving.

Premier Mike Eman zei hier eerder over dat ‘om veiligheidsredenen de haven altijd geïsoleerd was van de rest’, maar dat het publiek nu (deels) toegang hiertoe moet krijgen. Dit zal volgens hem ook een positieve invloed hebben op het toerisme. “Mensen kunnen dan de schoonheid van de haven ervaren en de boten en schepen bekijken”, aldus Eman toen.

Verbonden

Het project om de haven van Oranjestad te integreren in de stad betekent een intensieve samenwerking tussen de ministeries van premier Mike Eman (Duurzame Ontwikkeling), minister Mike de Meza (Infrastructuur) en minister Otmar Oduber (Transport en Toerisme). Volgens Port of Amsterdam zullen de komende tijd de ‘stad, recreatie, toerisme en bedrijvigheid op een duurzame manier met elkaar worden verbonden’.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties