33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Acties afpakteam mogen

HomeMediaAmigoe | Acties afpakteam mogen
Marije Vaders Eldon Sulvaran Paula Janssen - Sulvaran en Peterson advocaten
Mr. Paula Janssen (rechts) meent dat de verdediging toch gelijk heeft gekregen

WILLEMSTAD — De rechter heeft gisteren besloten dat de door het Afpakteam in beslag genomen spullen niet teruggegeven hoeven te worden aan de klagers Clifford J., Jennypher Z., Bertier M. en Farah N., Dat maakt het OM bekend.

Advocaat Paula Janssen voegt daaraan toe dat de rechter ook heeft besloten dat deze spullen niet zomaar verkocht kunnen worden. Dat verklaarde ze op de Radio Mas.

Zij en collega’s Eldon ‘Peppie’ Sulvaran en Marije Vaders eisten tijdens een verzoek aan de rechter vorige week dinsdag om de beslagen op bankrekeningen van hun clienten op te heffen en de op 7 oktober in beslag genomen goederen terug te geven.

De rechter heeft volgens het OM het klaagschrift beslaglegging ongegrond verklaard, aangezien er sterke vermoedens zijn van witwassen.

Volgens Janssen heeft de verdediging wel gelijk gekregen van de rechter, dat in beslag genomen spullen niet zomaar verkocht kunnen worden. Zij haalden bij de behandeling een film van TeleCuraçao van 8 oktober aan, waarin officier van justitie Clarelli Hato- Willems uitleg geeft over het team, dat het OM na ontneming van vermeend crimineel vermogen, aanhouding noch strafvervolging betoogt.

Dit mag niet, het OM dient een ontnemingsprocedure te starten hiervoor, aldus Janssen. Dat is ook al zo geregeld in de wet, wat volgens Janssen betekent dat het Afpakteam eigenlijk niet eens hoeft te bestaan.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. trouwens als het niet mocht dan stond de belastingdienst er wel om beslag te leggen, immers hoe komen ze aan het geld, net zo als bij schotte ze hebben diensten verricht en daarvoor geld gekregen?

  De advocaten hebben wel gelijk inzake gelijkheids beginsel, het afpak team moet het bij iedereen doen.
  Notarissen moeten verkopen melden bij mensen die ineens zonder werk en inkomen dure huizen kunnen kopen of verkopen.

 2. maar als verdachten van witwassen worden veroordeeld, is het geld dat advocaten hebben gekregen van hun client dan ook witwas geld en moeten ze dat ook afdragen?
  Of zijn de advocaten dan ook witwassers?
  Is het verboden bij de wet waar advocaten redelijkwijs kunnen vermoeden dat hun beloning komt uit crimineel gedrag aan te nemen?

  ik weet dat verdachten recht hebben op een advocaat maar als je alles afpakt dan kunnen ze ook geen dure advocaten nemen toch.

 3. Zit met smart te wachten op de kerst en nieuwsjaar groet van Gerrit de Raaf voor zijn eigen! volk, geschreven en gepromoot door de gebr Dalton’s van het advocaten kantoor Robby’s & co.
  EN Gerrit de Raaf de narcist, blijft zijn eigen volk BELAZEREN, BEDRIEGEN EN BELIEGEN.

 4. Laten ze bij die ratvocaten maar de boel in beslag nemen.

  Zielige gefrusteerde lui zijn het, die zich er dood voor schamen hun brood te verdienen met het verdedigen van criminelen maar ze kunnen niets anders.

 5. nu nog wat huizen en appartementen in beslag nemen bij de bekende mensen.
  kijk zo hebben ze Al Capone ook gepakt, niet kunnen veroordelen voor moorden maar wel via de belastingdienst.
  Oh en niet vergeten de familieleden onder de koep te nemen, want als die in dure huizen wonen , dure auto’s hebben wassen ze waarschijnlijk het geld wit van de verdachte.

 6. Dat Janssen denkt dat we dom zijn wisten wij al, kom eens met een bewijs dat er spullen zijn verkocht buiten een recht zaak om! dus dat er spullen zijn verkocht zonder veroordeling!.
  EN DE RATADVOKATEN BLIJVEN HUN EIGEN VOLK BELAZEREN, BEDRIEGEN EN BELIEGEN met NARCISTISCHE UITSPRAKEN.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties