33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...

DolfijnFM | NuKoraal Tabak Windparken wil windmolenpark op Sint Joris

NuKoraal Tabak Windparken B.V heeft bij het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur een vergunning aangevraagd voor een windmolenpark in Sint Joris. Het park moet voor de...

ParadiseFM | Overheid nieuwe eigenaar Campo Alegre

Openluchtbordeel Campo Alegre is nu officieel van de overheid. Vanmorgen bracht Premier Pisas een bod uit op het verlaten complex. De regering heeft het bordeel voor 8...

ParadiseFM | Hof introduceert regeling small claims

De drempel om naar de rechter te stappen is verlaagd. Per 1 oktober treedt een nieuw reglement voor civiele zaken in werking. Hierin is een speciale regeling...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Aandeelhoudersvergadering Ctex aangevraagd

HomeMediaAmigoe | Aandeelhoudersvergadering Ctex aangevraagd
Aandeelhoudersvergadering Ctex aangevraagd
UTS heeft aandeelhoudersvergadering Ctex aangevraagd

WILLEMSTAD — UTS-directeur Paul de Geus heeft vandaag laten weten dat UTS als aandeelhouder van datacenter Ctex een aandeelhoudersvergadering heeft aangevraagd. Aanleiding zijn de publicaties in het Antilliaans Dagblad over mogelijke fraude met handtekeningen op ‘letters of intent’ waarmee financiers, klanten en ook werknemers over de streep zouden zijn getrokken om met Ctex ‘in zee te gaan’.

“Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen. Wij willen weten wat er precies is gebeurd. De aandeelhoudersvergadering is aangevraagd en ik verwacht dat die op zeer korte termijn zal plaatsvinden”, aldus De Geus vanochtend in een korte reactie. UTS is aandeelhouder van Ctex, maar er zijn ook andere instellingen op Curaçao die belangen hebben bij of in het datacenter dat vorig jaar de deuren opende. Instellingen zoals de ontwikkelingsbank Korpodeko en de Girobank.

Ctex-directeur Anthony de Lima heeft middels een persbericht laten weten dat het ‘binnenhalen’ van letters of intent (waarmee bedrijven aangeven dat zij voornemens zijn zaken te doen met elkaar, red.) niet door Ctex zelf is gedaan, maar dat die taak werd ondergebracht bij een derde partij. Bovendien, zo laat de Ctex-directeur weten zouden die letters of intent van in het begin nooit echt zijn ‘ingezet’ voor werving van potentiële klanten aangezien Ctex van strategische marketingkoers is veranderd en uiteindelijk zich is gaan richten op de Zuid-Amerikaanse en Caribische markt. Ook hebben deze brieven nooit geleid tot bindende financiële verplichtingen. Daarmee lijkt de Ctex-directeur het bestaan van mogelijke ‘valse’ letters of intent niet te ontkennen.

De Amigoe maakte in augustus vorig jaar ook al melding van mogelijke fraude met deze letters of intent. In een interview met (ex-)werknemers van het bedrijf die anoniem wensten te blijven staat te lezen dat ‘Ctex verkeerde informatie zou hebben verstrekt over bestaande letters of intent met potentiële klanten en dat banken en potentiële investeerders een vertekend beeld gepresenteerd kregen over toekomstvoorspellingen voor het bedrijf’.

Informatie krijgen over de reële stand van zaken bij Ctex is vanaf het begin zeer lastig gebleken vanwege de geslotenheid van alle betrokkenen. Het bedrijf heeft sinds de start te kampen gehad met financiële moeilijkheden. Hopelijk dat de aandeelhoudersvergadering die zoals De Geus vandaag heeft aangegeven op zeer korte termijn zal plaatsvinden, voor eens en voor altijd duidelijkheid verschaft.

Bron: Amigoe

1 reactie

  1. Ctex is ten dode opgeschreven, het wachten is op de openbare veiling waarna Girobank door haar rampzalige directie weer tientallen miljoenen kan afschrijven.

    Een bedrijf dat privacygevoelige data opslaat heeft alleen bestaansrecht als het volledige integriteit uitstraalt. En met een boegbeeld als Anthony de Lima met zijn dubieuze praktijken krijg je geen klant meer binnen.

    Misschien kan het gebouw van Ctex omgebouwd worden tot een filiaal van Bon Futuro. Ik weet wel een paar toekomstige bewoners: Wilsoe, Schotte, Monk, Jamaloodin, van der Dijs, Brian Mariano en Anthony de Lima.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties