Amigoe | Aanbesteding voor categorie 1-status luchthaven

Aanbesteding voor categorie 1-status luchthaven

Leeflang vroeg Camelia-Römer van Infrastructuur (PNP) waarom de huidige directeur van Burgerluchtvaart nog niet voor een categorie 1 status heeft gezorgd en waarom er nu voor 1,6 miljoen een consultant ingehuurd moet worden

WILLEMSTAD — Voor de implementatie van het project om de categorie 1-status te behalen voor de veiligheid van de luchthaven, is een openbare aanbesteding gestart. Advertenties hiervoor verschenen gisteren in de lokale media.

De aanbesteding is uitgeschreven namens het ministerie van Infrastructuur en biedingen van luchtvaartconsultants kunnen gericht worden aan de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA).

Twee weken geleden werd de nieuwe wet voor de Lucht- en Ruimtevaart naar de Staten gestuurd voor goedkeuring. In het Memorandum hierbij is onder meer opgenomen dat de categorie 1-status, die correspondeert met de voorschriften van de Amerikaanse luchtvaartinspectie Federal Aviation Administration (FAA), bereikt moet zijn.

De veiligheidscategorie werd in 2011 van 1 naar 2 gedegradeerd op last van de FAA nadat er knelpunten waren geconstateerd op het gebied van personeel, organisatie en financiën. Een van de beperkingen van de categorie 2-status, is dat er geen nieuwe vluchten op Amerika vanuit Curaçao gestart mogen worden.

Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang uitte onlangs nog kritiek op het feit dat het al vijf jaar duurt voor de upgrading naar categorie 1 wordt gestart. Ze vroeg in een brief aan minister Suzy Camelia-Römer van Infrastructuur (PNP) waarom de huidige directeur van Burgerluchtvaart daar nog niet voor heeft gezorgd en waarom er nu een consultant ingehuurd moet worden. Volgens Leeflang zou dat 1,6 miljoen gulden gaan kosten. De minister was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar op de aanbestedingsprocedure.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Aanbesteding voor categorie 1-status luchthaven

  1. Na 5 jaar pas. Cooper heeft nooit wat gedaan en daarna een dure consultant Derby die blijkbaar ook niets deed..

    Het is dat er zo weinig bananen hier groeien maar anders..

  2. caribbeancynic

    Ik dacht dat we al een consultant hadden ingehuurd 3 jaar geleden. Dus die consultant wil nog een consultant? Het feest der consultants!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *