30 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | 659 miljoen gulden aan directe inkomsten toerisme

HomeMediaAmigoe | 659 miljoen gulden aan directe inkomsten toerisme
Toename van 3 procent aan verblijfsbezoeken
Toename van 3 procent aan verblijfsbezoeken

WILLEMSTAD — In de eerste tien maanden van 2015 is een toename van 3 procent in verblijfsbezoeken geregistreerd. Uit voorlopige data van het Curaçaose Toeristenbureau CTB blijkt dat de verblijfsaankomsten, 367.326 vorig jaar, dit jaar tot een totaal van 379.277 zijn toegenomen.

Het eiland heeft in deze periode 11.951 extra verblijfstoeristen mogen verwelkomen. In de eerste tien maanden van dit jaar heeft de toeristische sector 659 miljoen gulden aan directe inkomsten voor de lokale economie gegenereerd.

“De groei in aankomsten met als doel een verblijf op het eiland, werd met name ook gerealiseerd binnen de Noord-Amerikaanse regio met 22 procent en de Europese regio met 4 procent. Vanuit het Caribisch gebied is in de eerste tien maanden van dit jaar een toename van 2 procent waargenomen”, aldus het toeristenbureau, dat tevens meldt dat er binnen de Zuid-Amerikaanse regio een daling van 2 procent is geregistreerd gedurende de voornoemde periode.

Het marktaandeel van de regio’s die de grootste bijdrage leveren aan de bezoekersstroom naar het eiland, is als volgt verdeeld: Europa levert met een marktaandeel van 42,3 procent de grootste bijdrage, Zuid-Amerika 28,8 procent, het marktaandeel van Noord-Amerika bedraagt 17,1 procent en het Caribisch gebied 7,6 procent.

Het marktaandeel van de overige landen/gebieden bedraagt 4,3 procent. 659 miljoen gulden Uit het calculatiemodel voor het toerisme op Curaçao, het ‘Turistika Model’, dat door het CTB en het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) gebruikt wordt voor registratie van onder meer de economische impact van de Curaçaose toeristische sector, blijkt dat deze sector in de eerste tien maanden van dit jaar 659 miljoen gulden aan directe inkomsten voor de lokale economie heeft gegenereerd.

In dezelfde periode vorig jaar was dat 620 miljoen gulden. De Europese toeristen die Curaçao in de eerste tien maanden hebben bezocht, hebben in totaal 300 miljoen gulden op het eiland gespendeerd, ofwel 45,5 procent van de totale inkomsten.

De Zuid-Amerikaanse bezoekers besteedden 172 miljoen gulden, de Noord- Amerikaanse 128 miljoen gulden en de bezoekers uit het Caribisch gebied hebben 37 miljoen gulden voor het eiland gegenereerd.

De toeristen spendeerden tijdens hun verblijf op het eiland voornamelijk binnen de volgende sectoren: accommodatie (36,2 procent van de inkomsten), horeca (24 procent), winkelen (22,9 procent), transport (9,3 procent) en 7,6 procent aan directe belastinginkomsten.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties