Amigoe | 22 miljoen voor 134 sociale woningen

22 miljoen voor 134 sociale woningen

22 miljoen voor 134 sociale woningen

WILLEMSTAD — De ministeries van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) en van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) hebben de handen ineen geslagen en 22 miljoen gulden beschikbaar gemaakt om 134 sociale woningen te laten bouwen door Fundashon Kas Popular (FKP).

Deze huizen zullen bestemd zijn voor gezinnen die geen financiële mogelijkheid hebben om een huis te kopen of, met de op Curaçao gehanteerde tarieven, te huren.

Dat laat het ministerie van Soaw weten. Ook stelt het: “Deze huizen worden gebouwd voor leden binnen onze gemeenschap die een dak boven hun hoofd nodig hebben, zodat zij en hun gezin een waardig leven hebben.” Soaw-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PS) heeft 15 miljoen gulden beschikbaar gesteld om de huizen te bouwen en VVRP-minister Suzy Camelia-Römer (PNP) 7 miljoen gulden om de terreinen te kopen en deze bouwklaar te maken. Ook zal worden geïnvesteerd in de infrastructuur.

De woningen gaan gebouwd worden in de buurten Tera Kòrá (8), Barber (17), Bonam (24), Sapaté (30 en 16 voor 60-plussers), Montaña Abou (30 en 9 voor 60-plussers). De huizen hebben 2, 3 of 4 slaapkamers. “De woningen zullen tussen reeds bestaande huizen komen te staan, zodat de nieuwe bewoners in de buurt kunnen integreren”, aldus het Soaw-ministerie. Het stelt dat er rekening gehouden zal worden met de buurt, zodat het huis qua bouwstijl niet zal afwijken van dat van andere woningen in de buurt. De bedoeling is om een meer vriendelijke leefomgeving te creëren waarbij bewoners in contact met elkaar blijven en kunnen samenleven. Om de samenleving tussen bewoners te bevorderen zal Larmonie-Cecilia, waar nodig, sociale begeleiding inzetten.

Naast de 134 huizen, die het VVRP- en Soaw-ministerie mogelijk hebben gemaakt om te bouwen, zal FKP ook 134 extra woningen bouwen. Deze huizen zullen wel een hoger, maar wel betaalbare huurprijs hebben.

Bron: Amigoe

7 Reacties op “Amigoe | 22 miljoen voor 134 sociale woningen

 1. Joep Meloen

  De marinewoninen gaan momenteel voor ruim 2 ton over de toonbank, plus een aantal ligt volledig verkeerd. Die van Jongbloed staan bij de eerste de beste regenbui meteen onderwater, niet handig om daar dus te gaan wonen.

 2. valt wel mee , gewoon vragen nee heb je , ja kan je krijgen toch. Tenslotte gaat het om de woningnood.

 3. Aan de woningen hangt een prijskaartje.

 4. hoezo 7 miljoen om terreinen te kopen en bouwklaar maken, koop gewoon de woningen van de marine. jongbloed, oude water grote berg, julianadorp, groot piscadera, katoentuim. scheelt 7 miljoen.

 5. Is het weer verkiezingstijd?

 6. als de woningnood zo hoog is waarom kopen we dan niet de woningen van de Koninklijke Marine. Mensen kunnen er gelijk in de marine helpt de bevolking.
  waarom ons natuur gebied vol bouwen als de marine leegstand heeft.

 7. Joep Meloen

  Gemiddeld ong 160,000 NAF per stuk en dat gaan ze dan onder de kostprijs verhuren ?
  Slimme zet !
  Weet je tenminste zeker dat er, na verloop van tijd, niets meer overeind staat.
  Wellicht was het handiger geweest om de huizen een stuk goedkoper te bouwen, maar ja, dan kan er niets aan de strijkstok blijven hangen en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Er moet immers altijd geld achterover worden gedrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *