30 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024 14:01

Amigoe | 18 agenten gestart met Basis Politieopleiding

De groep agenten die met de BPO is gestart.
De groep agenten die met de BPO is gestart.

WILLEMSTAD — Achttien agenten zijn deze week gestart met de Basis Politie Opleiding (BPO). De lessen worden gegeven bij het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV), op sbo 3-niveau.

Het gaat hier om agenten van de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (UOCB, voorheen SKS) die begin dit jaar geïntegreerd zijn in het politiekorps.

Tijdens een ceremonie bij het ORV aan de Mortiersweg, voerden de chef Initiële Opleidingen van ORV, Sandy Lint, en de chef Politiedienst van Korps Politie Curaçao (KPC), Elberto Sambo, het woord. Hierna kregen de agenten van klas BPO 2014-I de mogelijkheid om vragen te stellen aan de chef Human Resource van KPC, Yunaira Phelipa. Zij maakten gisterochtend tevens kennis met de afdeling Voorlichting van de politie en de andere afdelingen.

Deze opleiding, die voor nieuwe cursisten normaal tweeënhalf jaar duurt, zal voor deze agenten acht maanden duren aangezien zij vrijstelling krijgen voor diverse vakken. De opleiding is de eerste aangepaste basisopleiding conform het nieuwe functiesysteem van het KPC en is geïntroduceerd na een intensieve studie van ORV in samenwerking met KPC, in het kader van competentiegericht onderwijs en de reorganisatie van het politiekorps. De kennis, bekwaamheid, houding en karakteristieken worden gecombineerd zodat de agenten in het moderne korps beter kunnen functioneren en betere dienstverlening kunnen geven. De opleiding bevat diverse vakken die speciaal gericht zijn op praktische dingen, zoals onder andere het verlenen van noodhulp, registreren en rapporteren, surveilleren, het toepassen en uitvoeren van eenvoudige opsporingstaken, ondersteunen en handhaven, toezicht houden, controleren, verbaliserend optreden, sociologie, topografische kennis, omgaan met publiek en psychologie.

Bron: Amigoe

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties