27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Alle kinderen zijn welkom op de Koningsspelen 2014

HomeMediaAlle kinderen zijn welkom op de Koningsspelen 2014
Vier leden van de organisatie Koningsspelen, vlnr: Vanja Wanga (secretaresse), Mavis Albertina (hoofd organisatie), Oswin Cijntje (directeur Sedreko) en Willy Harms (coördinator Sedreko).
Vier leden van de organisatie Koningsspelen, vlnr: Vanja Wanga (secretaresse), Mavis Albertina (hoofd organisatie), Oswin Cijntje (directeur Sedreko) en Willy Harms (coördinator Sedreko).

WILLEMSTAD — De Koningsspelen worden dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer georganiseerd. Het evenement vindt plaats in de paasvakantie op 25 april. Leerkrachten moeten bereid zijn een halve dag op te offeren om de kinderen een dag vol sport en spel te schenken. Het aantal aanmeldingen staat nu op 10.000 leerlingen. Dit is de helft van het aantal deelnemers in 2013.

 

 

Advertentie

Sommige leerkrachten hebben de leerlingen niet uitgenodigd voor de Koningsspelen vanwege hun eigen paasvakantie.
Met als gevolg dat kinderen tussen de vier en twaalf jaar door de huidige economische situatie thuiszitten en niets te doen hebben. Zij zijn zich nergens van bewust en dat is sneu”, vertelt organisator Mavis Albertina.

Om kinderen van de niet-deelnemende scholen toch mee te laten doen worden de spelen ook op diverse velden in het land georganiseerd.
Dit zijn onder meer Tera Kòrá, Heintje Kool en Stadion Antoin Maduro.

Dit is de foto uit het Droomboek van de Koning gemaakt door onze eigen fotograaf Ken Wong. Zo zagen de Koningsspelen er vorig jaar uit.
Dit is de foto uit het Droomboek van de Koning gemaakt door onze eigen fotograaf Ken Wong. Zo zagen de Koningsspelen er vorig jaar uit.

Deze week zijn er formulieren uitgedeeld op scholen waarmee ouders zelf hun kinderen kunnen inschrijven voor de Koningsspelen.
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft de Koningsspelen ontwikkeld om jonge kinderen er van jongs af aan bewust van te maken dat gezond eten hartstikke belangrijk is.
Koning Willem Alexander heeft de wens uitgesproken om de Koningsspelen elk jaar terug te laten komen rond zijn verjaardagsfeest.
De sporten speldag wordt in het hele Koninkrijk op dezelfde dag georganiseerd.
De dag start met een gratis ontbijt voor alle kinderen, verzorgd door Supermarkt Jumbo in Nederland.
De spelen zullen gecoördineerd worden door stichting Sedreko.
Die wordt verder bijgestaan door de Koninklijke Marine, de Lions Club, leiders van het UNDP, stichting Sefba en anderen.

“We willen weer een beroep doen op ouders om een handje te helpen met het vervoeren van de kinderen en het uitdelen van het ontbijt.
De doelgroep heeft veel aandacht nodig.
Vorig jaar was dit een succes.
We werken er ook aan om alle leerlingen na afloop een geschenk mee te geven.
Dit alles gebeurt met behulp van de sponsoren de Curaçaose Wegenbouw, Refineria Isla, Kooijman, Maduro & Curiel’s Bank en Curoil”, aldus Albertina.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties