30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

KKC | Algemene waarschuwing reacties

HomeMediaKKC | Algemene waarschuwing reacties
zero-tolerancebeleid  commentpolice

Er gaat een nieuw reactiebeleid windje waaien op KKC. De bestaande spelregels blijven gehandhaafd. Echter, non reacties, puur en enkel bedoeld om mensen en/of mede-reageerders te beledigen en/of (agressief) te bejegenen, zullen vanaf nu worden verwijderd. Hierbij geldt een zero-tolerancebeleid.

Ik weet dat het tricky wordt, echter, ik duld geen commentaar, ik wil geen advies en accepteer ook geen probeersels om te kijken hoever dat je kunt gaan.

Enkele personen zitten op kinderachtige wijze reacties te posten, waarschijnlijk zich al onanerend te verkneukelen wat ze nu weer hebben durven schrijven.

Ik heb lang zitten zoeken maar uiteindelijk het knopje gevonden om iemand te bannen. Die ban geldt dan ook voor het kunnen lezen op het forum. Ik hoop dit niet te hoeven gebruiken.

De Commentpolis.

P.S.. Ik probeer het een paar weekjes met waarschuwingen onder comments die hiervoor in aanmerking komen. Wordt het niks, zoek het dan verder maar zelf uit.

Dit artikel is geplaatst in

42 reacties

 1. @CP Dank voor response.
  Ik begrijp er uit dat het m.n. om de 1 2tjes met CP vandoen heeft.
  Laat ik vooropstellen: Het laatste wat Knoek-koe wil is de CP op de kast jagen en tegen zich in het harnas jagen 🙂 !
  Als Knoek-koe op een comment van CR reageert is het omdat Knoek-koe inhaakt en reflecteert op een steekhoudend argument en zeker niet om de CP te treiteren.
  Onthoud altijd: Knoek-koe ? CP ?

 2. @CP: ik heb even een pauze van 2 uur moeten inlassen om deze enorme schok te verwerken.

  Als reactie op uw comments:
  1. ” Simpel en alleen omdat het in deze een autocratie betreft.” Als dit een autocratie betreft, waarom is er dan uberhaupt de optie op een reactie te geven? Is het dan niet veel effectiever en transparantie om geen reacties meer mogelijk te maken zodat de KKC puur en alleen een referentie platform is voor nieuwsartikelen (soort NOS teletekst)
  2.”Je mag van mij de draak steken met wie en wat je wilt, echter wel met in acht neming van de regeltjes. “En over deze regeltjes is er een hoop onduideiljkheid: Trui mag Ralph Palm uitmaken voor “hoerenloper ” en dat is OK (of dat wel of geen feit is, is niet relevant). terwijl feitelijke mededelingen over het niet ingrijpen van Chos Romero en Reinald Curiel verwijderd worden. De referentie naar Palm valt onder restrictie 3 (kwetsend) dus waarom wordt deze niet verwijderd?

 3. @Knoek-koe: comments worden nooit arbitrair verwijderd. Simpel en alleen omdat het in deze een autocratie betreft.

  Nogmaals: met het kinderachtige leraartje pesten en “hoeverkunnenwegaan gedoe” zijn jullie bij mij aan het verkeerde adres.

  Je mag van mij de draak steken met wie en wat je wilt, echter wel met in acht neming van de regeltjes. Doe je dat niet, dan wordt je post verwijderd, ga je daar over lamenteren, dan verwijder ik dat ook. Blijf je doorgaan, dan verwijder ik alles wat je post.

  En nu niet flauw zijn en vragen wat je (Knoek-koe) fout hebt gedaan, maar van één-tweetjes met Curacao revisited om de zaak te stangen ben ik niet gediend. Dan worden al jullie posts verwijderd. Helaas ook de goeie.

 4. Beste @CP …”enkele posts later was het al weer raak”….

  Met alle respect voor jullie gewaarde KKC site, maar wat t is er nou zo “raak” aan een discussie over transparantie,. Eerlijk gezegd —but please keep me honest here — ben ik de draad een beetje kwijt als het gaat om de spel- en verwijder regels die nu toegepast worden. Ja er zitten controversiele comments tussen die de draak steken met de gevestigde orde en de miljoenen salarissen, maar is dat niet de bedoeling. Een platform bieden voor een diversiteit aan opinies over zaken die normaal niet makkelijk bespreekbaar zij? Jullie zijn toch veel groter dan dat, En het arbitrair verwijderen van comments? Verwijder comments als ze terecht ongefundeerd of onterecht zijn , maar niet omdt ze van een bepaald persoon komen.

 5. @Curacao revisited en @Knoek-koe: ik dacht bij de eerste posts vandaag nog dat het afgelopen zou zijn, echter enkele posts later was het al weer raak.

  Ik ben tot de conclusie gekomen dat jullie blokken geen zin heeft.
  Effectiever is het om jullie eerst het schompes te laten typen en dit daarna te verwijderen.

  Tot vrijdag a.s. wordt van jullie geen post meer geaccepteerd.

 6. Viva Malta = Gerechtigheid!
  Viva Curaçao = Gerechtigheid!
  Politieke Moorden die toch Opgelost lijken te worden.
  Alleen, jammer nog steeds voor Nederland die deze Goede Voorbeelden niet oprecht Waarderen.
  Dit = Rotterdam nog steeds : https://www.regioonline.nl/binnenland/pestende-buren-wat-kun-je-ermee :
  Escalerende Uitlokkingen zijn Schaamteloos aan de gang.
  RegeringsLeiders van Curaçao laten Burgemeester Aboutaleb kritiek hebben op het Functioneren of niet op Curaçao. Maar wanneer RegeringsLeiders van Curaçao in Nederland zijn, komen zij niet op voor het Welzijn, de Rechten, van Curaçaoënaars gevestigd in Nederland.
  Daarna zie je deze RegeringsLeiders statig poseren zodra ze weer op Curaçao zijn. Alsof Curaçao de enige Curaçaoënaars herbergt.
  Hoe kan Curaçao gebruik maken van deze Talenten als wij hier volledig alleen voor staan ?
  Mijn DANK gaat naar Heer John Leerdam dat wel van zich liet horen in soortgelijke kwesties.
  Pretu ta bringa Pretu ? Nò! Curazoleño di kualke koló ta onderdruk otro Curazoleño di kualke koló.
  Partido Alternativa Réal ?
  Teleurstelling.

 7. Het niveau van de KKC is significant verbeterd nu 80% van de kots van Beflapas en Drechi verwijderd wordt.

  Compliment voor Beflapas: zijn overaie 20% mag er wel zijn.

 8. Het nieuwe zero tolerance beleid van de commentpolis is killing me. Het is niet fijn om bijna een a4-tje reactie te zitten neerpennen en deze in een paar minuten verwijderd te zien worden.

  Vooral als het Nederlands niet je moedertaal is, gaat veel tijd in zitten om te proberen zoveel mogelijke taalfouten eruit te halen en zoeken naar de juiste zinsconstructie.

  Bekenden van mij vragen, waarom reageer je zo weinig de laatste tijd, is het weer je prostaat? Zit je weer gevangen of ben je weer opgenomen? Geen van dat alles jongens, het zijn de nieuwe spelregels.

 9. Jammer dat dit Verslag snel van Prioriteit is gehaald. Ik ben nog steeds slachtoffer van zowel Computervredebreuk als van inbreuk op mijn Privacy : https://knipselkrant-curacao.com//opinie-op-weg-naar-een-gestapo-eiland : De pesters kiezen zelf bewust om door te gaan met geniepigheden. Ik heb al enkele keren persoonlijk contact opgezocht met de treiteraars, maar kreeg ik alleen maar onbeschoft als antwoord om de Politie te bellen. Zij willen dit niet anders oplossen. En hier ben ik dan. Het liefst houd ik dit voor mij alleen, maar ongezonde personen houden van deze aandacht. Niet normaal.

 10. @JB:
  Ik heb een donkerbruin vermoeden dat wat ik ook zeg, U een tendens vertoont uw eigen woord als wet voor anderen te beschouwen.
  Ik vertel niets meer, en u kunt mij hierna nog meer vertellen.
  Voor mij is deze kous af Heer Bash.

 11. @Drechi. Vertel eens. Ben je erbij geweest of heb je contact met het verleden via een medium met mijn ouders?
  Je hebt normen en waarden die volgens jou de beste zijn en je hebt normen waarden die voor mij gelden.
  Je hebt respect tonen voor anderen die voor jou gelden en respect tonen voor anderen die voor mij gelden. Ter verduidelijking toon ik alleen respect voor mensen die op een eerlijke en integere manier hun geld verdienen, hogerop willen komen in hun salaris, politiek bedrijven en aan bedrijven/instanties leiding geven. En natuurlijk niets is zaligmakend en ook ik wijk er wel eens vanaf, door bijvoorbeeld geen U tegen Drechi te zeggen. Excuus daarvoor.

 12. @Bash:
  “hebben normen en waarden bijgebracht, respect hebben voor anderen bijgebracht”?????????????
  Niet dus……

 13. @Drechi. O jawel hoor. Heb een computer, tablet, smartphone, smart tv, doneer elke dag netjes een bedrag aan de landelijke economie. Doneer regelmatig een bedrag aan de douane en de post betreffende invoer goederen.
  Heb een onbezorgd leven, hoef niet meer te werken, zorg dat mijn voormalige zwerfhond niets te kort komt. Heb een fantastische vrouw en dochter. Zou zeggen niet slecht voor een jongen die in grote armoede is groot gebracht.
  Dat ik niet in het verleden ben blijven hangen, heb ik mede te danken aan mijn FANTASTISCHE ouders.Zij hebben zich zelf weggecijferd om ons kinderen een betere toekomst te geven, hebben normen en waarden bijgebracht, respect hebben voor anderen bijgebracht en om op eigen kracht de betere toekomst te krijgen.
  Om je uit de droom te helpen, het volgende. Ik heb niets, nadat, niets met oppositie of coalitie. Onafhankelijk En de Friesche vlag is een heel mooie vlag.

 14. @Bash
  Whatever Bash….. Of je je nu vereenzelvigt met de coalitie of met Friesche Vlag, het doet me niets, want je telt toch niet mee in de vooruitgang der volkeren

 15. @Drechi. Schaar me niet onder 1 of ander comité. Ik ben en blijf onafhankelijk. Hoewel ik op 1 punt niet onafhankelijk ben. Dat is mijn weerstand tegen alles wat met de oppositie partijen te maken heeft. Partijen en het stemvee wat er op stemt of personen die er mee sympatiseren.

 16. @John Bash c.s.:
  Geachte heer Bash,
  U zult zich de onbeschrijfelijke vreugde en immense voldoening die uw woorden bij mij hebben teweeggebracht echt niet voor de geest kunnen halen:
  Drechi op nummer 1 van de “most hated contributers to KKC”….
  Ik denk dat de onlangs tot Keizer van Japan gekroonde troonopvolger iets van gelijke strekking moet hebben gevoeld bij het aanvaarden van zijn ambt…….
  Dus namens al de mondloze YDK’s die hier dagelijks door uw “Committee tot Afzeiken van de YDK’s” beledigd worden: Dank voor de enorme eer! Door U en uw gelijken neergezet worden als de “Hoofd-provoceerder” doet mij beseffen dat het opvalt, en pijn doet. Dit heeft mij ontzettend veel hernieuwde kracht gegeven om vooral niet op te geven! Misschien word ik wel “Man of the Year” van 2019! 🙂

 17. Perfect!

  Hier zitten heel veel mensen op te wachten. Eindelijk KKC bezoeken en lezen zonder je constant beledigd e/o gekwetst te voelen of je kapot te schamen om de reacties die er staan en ook gewoon blijven (bleven) staan.

  Als het word zoals beloofd zal ik ook weer eens een donatie gaan doen..

 18. Ik vind het een vooruitgang. Te lang zijn er bepaalde mensen op dit forum die grensoverschrijdende woordkeuzes hebben. Men denkt maar alles te kunnen zeggen en iedereen af te zeiken. Wat @ Erica betreft ach in A’dam zeggen we LML.

 19. Ericlapas slaat de spijker soms precies op de kop!
  Door de bliksemafleiderwoorden gaat 99% van de aandacht naar de woordkeuze i.p.v. de boodschap.

 20. Als je Drechi en Beflapas tot de top drie rekent, ben je rijp voor opname in de Caprileskliniek.

  Toegegeven, Beflapas heeft soms zeer zinvolle bijdragen maar die worden volledig overschaduwd door zijn puberaal sexgeleuter.

 21. Ben het niet altijd eens met CR, maar op het punt van CR dat laplas het forum naar een hoger niveau tilt kan ik niet anders schrijven: helemaal mee eens.
  Nu het toch ter sprake is gekomen van de top 3, zal ik er ook 1 opnoemen.
  1: Drechi. Vanwege zijn provocaties.
  2: Meloen, vanwege zijn realiteitszin
  3: Laplas, vanwege zijn puberale humor en af en toe ook iets zinnigs zegt.

 22. Er is nooit sprake geweest van een grote 3:
  * lastitz was iedere week in een bitch fight betrokken met trui
  * trui has iedere maand een moodswing (menstruatie?) en dreigde het forum te verlaten
  * Joep meloen maakt iedere keer dezelfde opmerkingen

  Enige die het forum op een hoger niveau tilt is beflapas: uiteindelijk is campo nog de beste afspiegeling van de curacaose samenleving dus iemand die als beste campo kent, kent curacao als beste

 23. Nee, Die Ene.

  In het commentaar worden vaak zinvolle opinies geplaatst of waardevolle aanvullende informatie verstrekt.

  Helaas verpesten bekende posters het met racisme aanwakkerende reacties (Drechi) of infantiele puberale reacties (Beflapas).

  Dat heeft Trui al weggejaagd terwijl La Stiwz op de drempel staat om ook te vertrekken.

  Blijft van de Grote Drie alleen Joep Meloen over.

  Enige censuur is dus zeker op zijn plaats, anders vertrekt Joep ook nog.

 24. Op zich een goed idee, maar hoop niet dat een onderbouwde kwalificatie van een persoon nu zal worden aangeduid als belediging.
  Voorbeeld. Zonder het over het uiterlijk van een persoon te hebben moet het mogelijk zijn te stellen dat een persoon totaal ongekwalificeerd is voor een belangrijke functie. Het aanstellen van McWilliam als minister van economische zaken was, is en blijft fout. Het bewijs is ook geleverd daar zij in haar periode nog geen enkel intiatief heeft getoond op haar ‘vakgebied’.

  Wanneer onze regering en overheid blijft volharden in het plaatsen van nietsnutten op goed betaalde functies dan mogen wij als belastingbetalers dit aan de kaak stellen. We betalen er immers allemaal aan mee. Hoop dat we die scheiding wel blijven maken.
  Opmerkingen over het uiterlijk van iemand of inderdaad puur op de man spelen zou wel moeten worden verbannen. Het heeft geen doel, anders dan het op de kast jagen van een ander.

  Wens jullie veel wijsheid bij het modereren.

 25. De waarheid is soms ook pijnlijk, en wordt dan gemakshalve als een belediging aangemerkt.
  Het volk van Curaçao wordt ook voortdurend beledigd; door allerlei bank-, verzekerings en overheidsdirecteuren die de boel oplichten. Het noemen van die oplicht directeuren is geen belediging, eerder een burgerplicht.

 26. Het verplicht onderbouwen van een stelling met een of meerdere bronnen zou ik persoonlijk een goede toevoeging vinden. Nu vind ik het soms moeilijk om informatie op waarde te schatten.

  Kijk naar de comments over Zus de Lannooy als voorbeeld: waar blijkt uit dat ze twee jaar betaald een studie in NL heeft gevolgd? Is dat op basis van geruchten of is er schriftelijk bewijs voor?

 27. Eens met trachy: al die referenties aan het nachtleven van anus covagina, en het gebrek aan enig initiatief bij Reinald, kop in het zand hopen dat het overwaait, Curiel voegen niets toe aan een inhoudelijke discussie

 28. Ik ben het er roerend mee eens: Chapeau KKC!!!!
  Ik zal er wel weer over aangevallen worden, maar blijf volharden dat het een goed initiatief is!!!

 29. Beflapas, ‘Waar komt dit plotseling vandaan? Liep het de spuigaten uit?’.

  Lees je eigen reacties eens dan zal het je duidelijk worden.

  Goede actie van de KKC.

 30. Waar komt dit plotseling vandaan? Liep het de spuigaten uit? Laten we hopen dat de KKC weer wordt wat het vroeger was, een forum voor brave burgers. Mensen als Lapas zullen dan ergens anders met hun beledigingen moeten.

 31. Stel het zeer op prijs, want de reacties zijn mij om eerlijk te zijn een doorn in het oog. Het mooie karakter van de Knipselkrant wordt er echt door teniet gedaan. Dank voor het aanbieden van dit medium, stel het zeer op prijs.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties