AlgemeenDagblad | Trump legt Mexico economische sancties op vanwege migratie

Donald Trump zet Mexico voor het blok

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Mexico economische sancties opgelegd omdat hij vindt dat het land onvoldoende optreedt tegen illegale immigratie. De Verenigde Staten hanteren vanaf 10 juni importtarieven van 5 procent voor alle goederen die uit het land komen.

De handelstarieven worden geleidelijk aan verhoogd, meldt Trump op Twitter. ,,Het tarief zal geleidelijk toenemen totdat het probleem van de illegale immigratie is verholpen, waarna de tarieven worden verwijderd.’’

Het Witte Huis laat in een verklaring weten dat op 1 juli het tarief verhoogd wordt tot 10 procent. Iedere maand zal de importheffing met 5 procent verder stijgen tot op 1 oktober de 25 procent is bereikt.

Trump riep eerder de noodtoestand uit om zo geld te regelen voor de bouw van een muur aan de grens. Dat bouwwerk moet de stroom illegale immigranten en drugssmokkel beperken.

Nieuw handelsakkoord

Trumps aankondiging komt op de dag waarop de Amerikaanse regering ook de procedure lanceert waardoor de president een nieuw handelsakkoord tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico bij het Congres kan indienen. Dat maakte Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, donderdag bekend.

Volgens Pelosi is het geen goed idee dat Trump het ontwerp al naar het Congres stuurt voordat het werk met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer is afgerond. ,,Het duidt op het gebrek aan kennis van de regering over hoe een handelsverdrag moet worden geratificeerd’’, aldus Pelosi in een verklaring.

In een tweet bevestigt vicepresident Mike Pence, die donderdag een bezoek bracht aan Canada, dat Lighthizer het ontwerp van de verklaring heeft doorgestuurd, in de overtuiging dat de tekst goed is ,,voor Amerikaanse arbeiders, boeren en industriëlen’’.

De regering-Trump moet nu minstens dertig dagen wachten voordat de definitieve tekst aan het Congres voorgelegd wordt.

Na verhitte discussies kwamen Washington, Ottawa en Mexico in september vorig jaar tot een handelsakkoord. De tekst werd op 30 november ondertekend, maar wacht sindsdien op de ratificatie van de landen.

Bron: AD.nl

6 Reacties op “AlgemeenDagblad | Trump legt Mexico economische sancties op vanwege migratie

 1. Ook dat nog

  Mijn beste links-gekkies henkie en ger, refereren naar reuters (de krant zegt het dus het is waar) congres (men verdient 200.000 dollar en komt er multimiljonair uit)……
  Met dit nivo komen jullie zeker een eind!!!
  Succes, over en uit voor jullie.

 2. Misschien toch nog wel aardig;

  https://mobile.reuters.com/

 3. @ Ger, goede reactie-:)
  Zie net op Reuters dat de financiële markten met de handen in het haar zitten. Schijnbaar is ‘ook dat nog’ zich niet bewust van de gevolgen, wereldwijd met het ultiem domme getwitter van Don the con. Het us eigenlijk geen wonder dat de man faillissement na faillissement heeft gehad. Een uiterst gevaarlijke gek, een bedreiging voor de wereld vrede!

 4. Q: “Ook dat nog”:
  Dit is duidelijk weer een Twitterbericht van een sociopaat wat nergens op slaat.
  Het Amerikaanse Congres heeft al aangegeven dat deze “maatregel” buiten proporties is en dat Trump zijn “presidentsmacht” misbruikt.
  Deze maatregel is dus onwettelijk en zal echt niet worden doorgevoerd!
  Jammer natuurlijk voor jou. Misschien moet je toch maar een enkeltje naar een dictatoriaal land nemen om je zo te laten knechten!

 5. Ook dat nog

  Eindelijk iemand die voor zijn eigen volk opkomt. I.p.v. ziel en zaligheid te verkopen aan globalisten!!!!!!!!!!!!!!

 6. Donnie the con is langzaam maar zeker steeds gekker aan het worden. Oftewel he is losing it rapidly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *