AlgemeenDagblad | Mooiste tiener ter wereld houdt wel van een uitdaging: ‘Ik kon 1,5 jaar geleden niet eens op hakken lopen’

Jamie van Velzen

Miss Teenager Universe, de 18-jarige Curacaose Quishantely (Shanty) Leito: Wat ik wel doe, is praten met mensen uit mijn omgeving over belangrij­ke onderwer­pen

Net je havo-diploma op zak en gelijk daarna de titel Miss Teenager Universe 2019: het overkwam de 18-jarige Quishantely (Shanty) Leito uit Rotterdam. Ze is net terug in Nederland na twee weken Guatemala, waar de verkiezing werd gehouden. ,,Ik besef nog steeds niet dat ik heb gewonnen.”

,,Paul, mag ik nog een beetje lipgloss?”, vraagt Leito aan haar visagist. Hij doet wat gloss op haar lippen voordat ze doorgaat met haar volgende interview. Ze staat straks live in verbinding met een tv-zender in Curaçao, waar haar ouders vandaan komen. Het is een lange en drukke dag. ,,We kwamen half vijf ’s morgens aan in Nederland, ik heb slechts één uur geslapen.” Echt moe ziet ze er overigens niet uit. ,,Ik heb zeker een jetlag, maar ik ben gewend om heel vroeg op te staan en veel dingen te doen.”

Het is het in ieder geval allemaal waard, want zij mag zich sinds zondagochtend (Nederlandse tijd) Miss Teenager Universe 2019 noemen, kortom de mooiste tiener van de wereld. Hiervoor won ze al de kroon voor Miss Teenager Netherlands, waarmee ze zich voor de internationale verkiezing plaatste. Zo’n verkiezing is hier in Nederland niet zo groot vergeleken als in Latijns-Amerika. Leito merkte dat goed toen ze aankwam in Guatemala. ,,Die andere meiden kwamen er helemaal voorbereid aan. Ik keek wel wat er ging gebeuren.”

Die andere meiden kwamen er helemaal voorbereid aan, ik keek wel wat er ging gebeuren

Het meedoen aan een miss-verkiezing kwam voor haar ineens om de hoek kijken. Ze werd gescout en besloot om mee te doen, zonder enige ervaring in de modellenwereld. ,,Ik kon anderhalf jaar geleden niet eens op hakken lopen, maar ik hou van een uitdaging.” Het presenteren van zichzelf heeft ze ook moeten leren.

Eén jij

Een miss weet van tevoren niet welke vragen ze krijgt gesteld in de vragenronde, dus iets voorbereiden is lastig. ,,Wat ik wel doe, is praten met mensen uit mijn omgeving over belangrijke onderwerpen. Daar haal ik kennis uit en die gebruik ik weer tijdens de speeches en het beantwoorden van de vragen.” Haar antwoorden op de vragen hebben haar uiteindelijk de winst bezorgd.

Wat ik wel doe, is praten met mensen uit mijn omgeving over belangrij­ke onderwer­pen

Ze kan nog even genieten van haar winst, maar voor ze het weet begint school weer. In september gaat ze van start met haar hbo-opleiding Rechten. ,,Ik wil mijn school afronden, maar ik wil tussendoor ook jongeren stimuleren om de kleine dingen in het leven te waarderen en jezelf te blijven: er is maar één jij.”

Bron: AlgemeenDagblad

20 Reacties op “AlgemeenDagblad | Mooiste tiener ter wereld houdt wel van een uitdaging: ‘Ik kon 1,5 jaar geleden niet eens op hakken lopen’

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 3. Dank @Brian S
  Natuurlijk is mij bekend dat C al 4 jr in een recessie zit. Ik had me beter moeten uitdrukken.
  Overigens is niets zo buitengewoon ignorant om iemands zinnen te herhalen. Slechts een opmerking.

 4. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 6. De Rechtsstaat

  Citatie:

  “come on KKC! Dit is al het vierde bericht over deze dame waar ik geen erectie van kan krijgen! Kunen jullie niet focussen op de echte uitdagingen voor Curacao?”

  Moet dit niet gewoon gericht zijn richting, Camelia, Jesus of Pauletta?

 7. Laten we ons liever focussen over de wellicht op handen zijnde recessie die ongetwijfeld ook dit land zou kunnen treffen.

  Henk Curacao is nooit uit een recessie geweest.

 8. Onvoorstelbaar dat gezeur hier op dit forum. Laat zo’n meisje toch genieten van haar behaalde succes, wat is daar nu mis mee. Tjesus wat een achterlijke reacties, iedere keer weer! Laten we ons liever focussen over de wellicht op handen zijnde recessie die ongetwijfeld ook dit land zou kunnen treffen.

 9. Curacao revisited

  come on KKC! Dit is al het vierde bericht over deze dame waar ik geen erectie van kan krijgen! Kunen jullie niet focussen op de echte uitdagingen voor Curacao?

 10. De Rechtsstaat

  Mijn eerste reactie was voornemens “pa manda bo un grandi”.

  Maar gezien je de dezelfde naam hebt als de voornaam van mijn vader hou ik de respect er in.

  Je bent wellicht mijn vader.

 11. Rechtsstaat, op jouw leeftijd is alles good looking, zelfs Stella van Rijn en Jacinta Constantia.

 12. De Rechtsstaat

  Well i find this black teen a real looker…..

  Nu kan zij makkelijk het hekwerk veroorloven en over anderhalf á twee jaar is zij klaar voor minimaal miss van een land en uiteindelijk miss universe of world.

  Echter, ik ook vind zulke verkiezingen niet meer van deze tijd.

  Afijn, meid you looking good (een super lekkere meid).

 13. Showroe di Emmastad

  Ah …Bert….bismal understanding of American slang.
  Have another sip of your Kool Aid and go back to sleep.
  Showroe is the name (fono vrij, zoals mijn vroegere docent Sidney J. altijd zei)

 14. Ik heb mooiere gezien, niet mijn type.

 15. Abraham Mossel

  Waar Nederlanders toch goed in zijn, de éne gouden of zilvere / bronze plak na de andere worden gewonnen door Nederlanders, opgeleid door Nederlanders, vaak zijn het ook buitenlanders ( hardlopers ) die zich het Nederlandse paspoort laten aan nemen en alles wat maar te winnen valt onder de Nederlandse vlag winnen.

 16. Zo te zien drinkt Gert uit dezelfde fles als Showroom.

 17. Op zich is het belachelijk dat nog steeds van deze discriminerende verkiezingen wordt gehouden. De meeste van deze dames zijn te dom om te poepen maar ze zeggen allemaal op de universiteit te zitten en de wereld te willen verbeteren.

  Vroeger zag ik in het Plaza hotel ook dat jonge meiden tot modellen werden opgeleid. Bij sommigen was gewoon te zien dat het geen zin had, ze waren of te dik of te klein of hadden zelfs o en x – benen. Sorry maar dan voldoe je niet aan het beeld van de ideale vrouw.

  Wat ik wel een beetje raar vond was dat sommigen na afloop gewoon met een hele pan Frances en een grote fles Cola in de hand liepen dus de dames kregen totaal geen voedsel advies.

  Sommigen werden met de auto door beide ouders gehaald die nog de dozen Kentucky op de schoot en de kippenresten tussen de tanden hadden.

 18. 15 jaar geleden was je 3 logisch dat je dan niet op hakken kan lopen,anyway toch gefeliciteerd

 19. Showroom, te veel gedronken?

  Volgende keer even je router uitschakelen als je gaat drinken.

 20. Showroe di Emmastad

  Hubba Hubba Hubba……. yet, I can appreciate beauty like the next guy, but restrain meself as I’m no Epstein.
  More power to ya, Missy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *