28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AlgemeenDagblad | Bij doodgeschoten Ronald (53) op Curaçao was onlangs al ingebroken

Caspar Naber

Hovenier Ronald Molenaars verruilde Beverwijk twaalf jaar geleden voor Curaçao omdat hij ‘beter weer’ wilde. © Facebook

De Nederlandse hovenier die gisteren werd doodgeschoten op Curaçao was eind april al het slachtoffer van een inbraak. Dat verklaart een schoonzus tegenover deze site. Ze omschrijft Ronald Molenaars als een vrolijk en bijzonder optimistisch iemand. ,,Dat maakt dit drama extra zuur’’, zegt ze vechtend tegen de tranen.

- Advertentie -

Haar man, een van de vier broers van het slachtoffer, vernam het nieuws over de tragische dood van Ronald gisteren via diens ex-vriendin. ,,Zij woont afwisselend in Nederland en Curaçao. Haar (volwassen) kinderen hadden Ronalds lichaam geïdentificeerd’’, verzucht de schoonzus.

De nabestaanden weten evenveel over het drama als de lokale media, vervolgt de vrouw. ,,Ons is verteld dat Ronald vermoedelijk om het leven kwam bij een gewapende overval bij zijn Chinese buurman. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen diens woning binnen tegen het ochtendgloren. Er zou een gevecht zijn ontstaan waarbij iemand gewond raakte.

Daarna forceerden de overvallers de deur van de ernaast gelegen woning van Ronald. Hij werd wakker van het lawaai, ging kijken en werd doodgeschoten’’, zegt de vrouw terugblikkend.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. Volgens @Joep, “De oorzaak van de criminaliteit ligt niet bij de overheid, die ligt bij de ouders, die hun kinderen geen opvoeding geven.” De gemiddelde leeftijd van criminelen gaat steeds omhoog, het zijn vak mannen en vrouwen in de dertig die overvallen plegen.

  Meestal gebeuren overvallen in groepen en advocaten weten intussen dat bij een schietpartij iedereen elkaar de schuld moet geven dus kan de rechter niet bepalen wie geschoten heeft. Wellicht kan een overheid daar wat aan doen.

  De politie moet dezelfde dag signalementen doorgeven wellicht hebben buren iets verdachts gezien. Wellicht kan een overheid daar wat aan doen.

 2. @ Iris,

  De oorzaak van de criminaliteit ligt niet bij de overheid, die ligt bij de ouders, die hun kinderen geen opvoeding geven. De overheid is er om te handhaven en toegegeven, dat doen ze niet. Het interesseert hen niet, velen zijn bezig om het verkeerde voorbeeld te geven door hun zakken te vullen.

  Willen wij dit ooit oplossen dan moet de overheid zich gaan ontfermen over de opvoeding van de kinderen. Zij zijn immers de toekomst. Ouders die niet in staat zijn kinderen op te voeden moeten uit de ouderlijke macht worden ontzet en moeten een verbod op voortplanting krijgen. Klinkt hard, maar het is de enige oplossing. Willen we politiek correct zijn dan doen we dit niet en kunnen we inderdaad over een jaar of 20 het eiland ten grave dragen. Dan is de nieuwe generatie criminelen volwassen en geloof me, die zullen nog een stuk gewelddadiger zijn.

 3. Hallo Curacao Revisited,

  Bedankt voor het attenderen op een ander onbedoeld typefoutje, nl.
  ‘het hand’. Nu zie ik het pas. Het moet uiteraard zijn: ‘De hand’.

 4. Tja, ieder volk krijgt wat t verdient. En deze rots heeft een volk wat t al jaren niets meer kan schelen dat andere hardwerkende mensen daar het slachtoffer van worden. Zodra dit volk zelf de kans krijgen doen ze liever ook zelf mee aan het graaien. Het zal hier dus niet beter worden, alleen nog veel slechter. Haiti zal vergeleken met deze rots over een paar jaar een paradijs zijn, de mensen daar zijn met het weinige wat ze hebben tenminste wel eerlijk en hardwerkend. Hoe dom kan je zijn?

 5. Hoi, ik las mijn bericht over en zag een typefoutje.
  Ergens schreef ik: ‘Altijd heb ik tegen beter in het hand boven het ‘hoofd’ gehouden van Curacao,’.
  Het moet zijn: ‘Altijd heb ik tegen beter weten in het hand boven het ‘hoofd’ gehouden van Curacao.

 6. Met grote afschuw las ik het uiterst tragische bericht dat er alweeeeer een moord is gepleegd op een onschuldige goede hardwerkende man,
  een Nederlander met hart voor de zaak en Curacao. Een man die niemand iets heeft misdaan, maar het zoveelste onschuldige slachtoffer is geworden van een misdrijf door het zoveelste monster wat vrij mag rondlopen.

  Als ik de overige reacties lees, dan merk ik, net als ik een enorme terechte afkeer t.a.v. de Curacaosche regering waar we met z’n allen allang geen respect meer voor kunnen hebben. Daarbij onmacht, verbijstering, woede, frustratie,
  maar vooral: ANGST en nog eens ANGST voor de alsmaar toenemende misdaad die zulke grote proporties begint aan te nemen, dat ik nu geneigd ben om te durven zeggen dat Curacao op hetzelfde niveau is als het inmiddels totaal onleefbare Mexico.
  Curacao WAS ooit ‘het voetenbankje van God’ zoals de wijlen schrijver
  Boeli van Leeuwen ooit zei.
  Altijd heb ik tegen beter in het hand boven het ‘hoofd’ gehouden van Curacao, die ik kan vergelijken met een onbetrouwbare geliefde (als metafoor) die ons niet alleen keer op keer teleurstelt in de liefde, maar zelfs uitbuit, verkracht en uiteindelijk vermoordt.
  Terwijl ik hier veilig in Nederland woon, zitten mijn familie en vrienden ver weg in een onveilig oord in De West, en waarschuw ze dagelijks voor het gevaar op Curacao, wat nu kennelijk niet meer te bestrijden en zelfs niet meer te voorkomen lijkt te kunnen worden.
  Uit hun reacties blijkt echter dat ze inmiddels zo aan deze misdaad-sfeer zijn gewend geraakt, dat het wel haast erop lijkt dat ze blind en ‘verliefd’ blijven op de gevaarlijke ‘geliefde’ Curacao. Ik waarschuw ze meermalen, evenals mijn man, die radeloos is dat mijn familie op het eiland wil blijven.
  Maar als ik alle reacties hierboven lees, dan denk ik ook dat iedereen het ermee eens is dat het roer radicaal moet worden omgegooid en dat is:
  ofwel protesteren bij de Curacaosche regering a la de gele hesjes of zo snel mogelijk uit Curacao vertrekken en naar een leefbaarder oord te verhuizen.
  Maar hoe dan ook, we mogen het kwaad niet zijn gang blijven laten gaan.
  Ik durf nu te beweren dat ook Curacao mensenrechten schendt door de bevolking niet in bescherming te kunnen nemen en de enige manier om dit te doen is in dit geval alles aan Nederland, of desnoods andere landen over te laten waar democratie en het recht op veiligheid prioriteit zijn!!

 7. Het lijkt alsof ook deze zaak niet opgelost wordt, vier overvallers en één heeft de fatale schoten gelost dus het wordt weer het zelfde verhaal van, er is geen bewijs wie geschoten heeft.

  In Amerika worden alle vier voor moord aangeklacht en verdwijnen ze voor lange tijd achter de tralies.

  Ben bang dat deze zaak bij de politie gewoon op de stapel gaat en over een aantal weken als alle sporen koud zijn weer opgepakt wordt.

  Je zou zeggen, het is een kleine moeite om de signalementen door te geven en of deze 4 Papiaments onderling spraken of een andere taal.

  Wellicht hebben buurtbewoners vier verdachten in de buurt gezien of erkennen familie leden de kleding in combinatie met postuur of iets anders.

  Maar nee, het zou betekenen dat de politie aan de slag moet en als dat moet, wilt de vakbond natuurlijk geld bij.

 8. @wladimiro. Ik denk niet dat de landskas leeg is aangezien Statenleden en Ministers de hele wereld rondreizen zonder enige geldige redenen!

 9. Voor de zoveelste keer : “ouderen” op Curacao zijn vogelvrij verklaard.
  Het gespuis heeft het hier voor het zeggen. Veiligheid voor de bewoners en bezoekers van Curacao is geen prioriteit voor onze regeringen. Een deugdelijk en sterk politieapparaat? Te duur. Geen geld. Adequaat onderwijs? Te duur Geen geld. Maatschappelijke opbouwprojecten? De landskas is leeg. Dus niet.
  Een alsmaar kletsende regering en een slapend senaat (los senadores): hiermee moeten we het gaan doen . Toch ?

 10. Er lijkt een toename van ernstige misdrijven te zijn. Tendens of toeval? Wat staat ons te wachten bij nog verdere verslechtering van de economie.
  We hebben meer orde handhaving nodig, dat begint met een regering die durft aan te pakken en keuzes durft te maken. Helaas onze leiders zijn zelf al crimineel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -