Afscheid van Wiels in Rotterdam

 

Pastoor Charles Eba'a voor deed de mis in het Papiaments.

Pastoor Charles Eba’a voor deed de mis in het Papiaments.

ROTTERDAM — “De dood is als een deur die plotseling dichtgeslagen is. We weten niet wat er achter die deur is, maar ons geloof vertelt ons dat de deur de drempel is naar het eeuwig leven.”
Ongeveer tachtig bezoekers, gelovig en niet gelovig, luisterden gisteren naar de troostende woorden van pastoor Charles Eba’a tijdens de herdenkingsmis voor Helmin Wiels in Rotterdam.

Curaçaohuis-directeur Robert Candelaria was een van de sprekers. Vlnr Dynia Abath-Muller, Edwin Abath, Cynthia Ortega-Martijn en Curaçaohuis-directeur Robert Candelaria bij de herdenkingsdienst

Curaçaohuis-directeur Robert Candelaria was een van de sprekers.

De dienst, georganiseerd door het Curaçaohuis, werd bezocht door familieleden, vrienden en kennissen van de vermoorde Curaçaoënaar van wie een groot portret voorin de Heilige Drie Eenheid kerk was geplaatst.
Onder hen waren de Arubaanse gevolmachtigde minister Edwin Abath en zijn vrouw en vertegenwoordigers van Antilliaanse belangenorganisaties.
Leden van de Tweede Kamercommissie Koninkrijksrelaties waren verhinderd vanwege het debat over staatssecretaris Frans Weekers, maar hielden wel een minuut stilte uit respect voor hun collega-politicus.

“Het is belangrijk om aanwezig te zijn om goed afscheid te kunnen nemen en de moord een plek te geven”

Vlnr Dynia Abath-Muller, Edwin Abath, Cynthia Ortega-Martijn en Curaçaohuis-directeur Robert Candelaria bij de herdenkingsdienst

Vlnr Dynia Abath-Muller, Edwin Abath, Cynthia Ortega-Martijn en Curaçaohuis-directeur Robert Candelaria bij de herdenkingsdienst

, aldus een van de aanwezigen, die de opkomst op een doordeweekse dag als redelijk omschreef.

“Veel mensen kijken ook naar de rechtstreekse uitzending van het afscheid op Curaçao.”

Voormalige ChristenUnie Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn zei in haar toespraak dat Wiels misschien niet volmaakt was, maar in ieder geval wel streefde naar perfectie.
Voor zichzelf en vooral voor de bevolking van Curaçao.

“Hij laat een belangrijke spirituele erfenis voor ons na”

, zei ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *