Afhandeling passagiers Monarch goed verlopen

       Advertentie

Advertentie

 

WILLEMSTAD — De afhandeling van de passagiers van het cruiseschip de Monarch, zowel die aan boord gingen als die het schip verlieten, verliep bijzonder goed, zo laat marketing-manager van de Curaçao Ports Authority (CPA) Dimitri Cloose desgevraagd weten.

De afhandeling van de passagiers die vandaag door een grenscontrole moesten, 140 in totaal, verliep soepel, zo laat CPA marketing-manager Dimitri Cloose weten.

“Aangezien deze passagiers door een grenscontrole moeten en we nog niet over een terminal beschikken, betreft het logistiek gezien vooralsnog een noodoplossing.
We mogen zeer tevreden zijn over de manier waarop alles is verlopen en over de inzet van alle betrokken partijen, te weten: de douane, de immigratiedienst, CPA en de touroperators die voor de bagageafhandeling en labeling verantwoordelijk zijn.
De afhandeling, waarbij de paspoorten gescand werden bij de immigratiepost op de Motetwerf, verliep veel sneller dan we op voorhand hadden ingeschat”

, aldus Cloose.
Hij licht toe dat er vandaag tachtig personen aan boord gingen en 60 – die de vorige week waren opgestapt – van boord gingen.
De overige passagiers waren in transit en hoeven om deze reden niet door een grenscontrole. Het cruiseschip dat over 2772 hutten beschikt, meert sinds 1 mei iedere woensdag aan op Curaçao.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld, heeft Pullmantur ook voor het cruiseseizoen 2014 de toezegging gedaan wekelijks het eiland te zullen bezoeken.
In totaal worden er voor dat seizoen 52 bezoeken verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *