26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 08:33

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoADC-personeel tegen liberalisering

ADC-personeel tegen liberalisering

adcWILLEMSTAD — Het personeel van het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC) keert zich tegen het besluit van de regering om de markt voor laboratoria op het eiland vrij te geven. In een brief aan minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) hekelen zij het feit dat ADC in dit proces geen participatie is gegund en dringen zij er bij de minister op aan om dit besluit terug te draaien.

De brief van het ADC-personeel volgt op een informatievergadering op het werk, waarbij zij werden geïnformeerd over de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz) en de gevolgen die dit voor het voormalige Landslaboratorium met zich mee zal brengen.
Uit deze informatie maakt het personeel op dat de introductie van de bvz verregaande gevolgen voor hun werkgever met zich mee zal brengen.
De werknemers vrezen de liberalisering van de markt voor laboratoria op het eiland.

“Het is voor ons onbegrijpelijk hoe een besluit, dat aan tafel was afgesproken en dat in een document van de overheid was vastgelegd, kan worden herroepen.
Het verbaast ons ook dat de belangrijke stakeholder ADC, een overheids-nv, geen participatie heeft gekregen, maar ook niet van tevoren op de hoogte is gesteld dat zo’n drastische verandering onderweg was.”

De ADC-werknemers wijzen op het feit dat het voormalige landslab aan de hand van eerder gemaakte afspraken al tal van investeringen voor de toekomst heeft gedaan.

“Dit besluit om de markt te openen zal funest zijn voor ons nationale laboratorium ADC en het volk zal ook met de gevolgen hiervan worden geconfronteerd”

, staat in de brief van eerder deze maand vermeld. Het personeel wijst erop dat ADC hard heeft gewerkt om de kwaliteit van haar producten en processen op alle terreinen in haar organisatie te verhogen.

“Met ons ADC heeft de gemeenschap de garantie van een goede zorg.”

In hun brief dringen de ADC-werknemers er bij Whiteman op aan om het bewuste besluit terug te draaien en de markt voor laboratoria op het eiland niet vrij te geven.

“Wij maken ons grote zorgen en dringen er bij de regering op aan om deze controversiële en drastische maatregelen terug te draaien. Wij hopen dat de minister rekening houdt met de bezorgdheid onder het ADC-personeel. Gezien de aard van deze zaak hopen wij op een spoedige reactie van minister Whiteman”

, aldus ADC-werknemers in de brief, die behalve naar Whiteman ook is verstuurd naar de Staten, premier Daniel Hodge (PS), de Raad van Commissarissen (RvC) van ADC en het bestuur van ambtenarenvakbond Abvo.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties