27 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Zonne-energiepark aangeboden

HomeNieuwsAD | Zonne-energiepark aangeboden
Zonne-energiepark aangeboden
Zonne-energiepark aangeboden

Willemstad – Dynaf Caribbean en Maxwell Silver Corporate Finance, professionals in de bouw van zonne-energiecentrales hebben in samenwerking met het Amerikaanse Quanten LLC. een ontwerp gemaakt van een Solar Park op Curaçao.

Deze bedrijven zouden dit ontwerp graag willen toelichten in de Statencommissie van Economische Ontwikkeling belast met energiezaken. Dit blijkt uit een brief die verzonden is aan de Statenvoorzitter Mike Franco en voorzitter van de genoemde commissie Alex Rosaria (Pais). Het verzoek voor een presentatie is gehonoreerd en zal plaatsvinden op vrijdag 9 oktober.

In de brief wordt uitgelegd:

,,Quanten LLC, heeft in nauwe samenwerking met de US State Department (het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken) en het overzeese private investeringsbedrijf (Overseas Private Investment Cooperation, OPIC), een Solar Park ontwikkeld, speciaal voor Curaçao. Het aanbod is uniek in zijn opzet, prijs en financiering. Het park zal een toegevoegde waarde zijn voor Curaçao en de plannen voor een nieuwe energiemix die zal bijdragen aan een beter internationaal imago op het gebied van duurzame energie. Dit kan weer leiden tot het aantrekken van nieuwe investeerders. Het Solar Park zal ook een positieve impact hebben op de lokale werkgelegenheid.”

Het gaat om een 10 of 20 Megawatt (Mw) energiepark voor gebruik door Aqualectra, zo blijkt uit de aangeboden plannen. Het project is in de vorm van Design, Build and Operate en Quanten heeft al medewerking toegezegd gekregen van het US State Department voor de export van energietechnologie naar Curaçao.

De kosten voor een 10 Mw Solar Farm bedragen 24,7 miljoen dollar over 20 jaar en voor een 20 Mw Solar Farm, 49,4 miljoen dollar verspreid over 20 jaar. Quanten zal voor het project een lokaal bureau openen voor onderhoud en technisch onderhoud en zal zoveel mogelijk lokale werknemers inhuren tijdens de bouw, zo wordt beloofd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @”Quanten zal voor het project een lokaal bureau openen voor onderhoud en technisch onderhoud en zal zoveel mogelijk lokale werknemers inhuren tijdens de bouw, zo wordt beloofd.”

  “zoveel mogelijk (…..lokale werknemers inhuren)”….
  “zo wordt beloofd”……
  Kan er nog meer slag om de arm ??
  Trouwens, dat te openen “lokale bureau” kan wel in de Staten gevestigd worden; wordt daar misschien ook een keertje gewerkt !! :)

 2. laat ze het maar op Malpais plaatsen, die grond is toch voor eeuwig verpest.
  of op de daken van grote gebouwen (parkeergarages).
  of bij hato ergens richting sun valley…

 3. Mooi, daar gaat weer een stukje Curaçaose natuur foetsie. Zal zeker weer aan de noordkust gebouwd worden en weer een stukje Curaçao afgepakt waar je niet meer mag komen.
  Advies: Bouw het park boven op de heuvelrug van de noordkant zoals bijvoorbeeld ATC en het data center op gebouwd is. En niet op de open mooie natuur platen van de Noordkust.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties