29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Zeven prioriteiten voor nieuwe regering

HomeMediaAD | Zeven prioriteiten voor nieuwe regering
Zeven prioriteiten voor nieuwe regering

Willemstad – Voor de nieuwe regering wordt een zevental thema’s prioritair geacht, die in het regeerakkoord moeten worden opgenomen. Hierbij worden ook aandachtspunten van andere partijen die in de Staten worden vertegenwoordigd opgenomen.

Deze gemeenschappelijke prioriteiten worden vervat in een visie op de ontwikkeling van Curaçao en een concrete aanpak die in relatie staat tot de uitdagingen waarvoor Curaçao zich gesteld ziet. ,,Daarmee zal een stevige basis gelegd moeten worden voor een stabiel en betrouwbaar bestuur van Curaçao”, aldus het Kabinet van de Gouverneur.

Naar aanleiding van de consultaties die gouverneur Lucille George-Wout deze week heeft gehouden met de lijsttrekkers van de verschillende partijen die in de Staten worden vertegenwoordigd, alsook de ondervoorzitter van de Raad van Advies, de voorzitter van de Staten, de minister van Staat, vertegenwoordigers van de nationale dialoog en vertegenwoordigers van de Raad van Kerken zijn zeven thema’s als prioriteit aangemerkt.

Het gaat hier om de vergroting van het vertrouwen van de burger in politiek en openbaar bestuur, alsook het zorgen voor continuïteit in het bestuur; het bevorderen van een stabiele economische groei, waardoor perspectief bestaat op de toename van welvaart, welzijn en verkleining van de economische tweedeling in de samenleving; verbetering van de kwaliteit van het onderwijs; het ontwikkelen van een stringent veiligheidsbeleid; continueren van houdbare overheidsfinanciën; een integrale aanpak van de financiële en inhoudelijke problematiek binnen de gezondheidssector; en de ontwikkeling van een duidelijke visie op de wijze waarop een effectievere samenwerking tussen de landen van het Koninkrijk gestalte kan krijgen.

Informateur Etienne Ys heeft van de gouverneur de opdracht gekregen om op de kortst mogelijke termijn te onderzoeken of de partijen PAR, MAN en PIN bereid en in staat zijn om tot overeenstemming te komen over een regeerakkoord op hoofdlijnen. Ys moet zich bij zijn onderzoek niet uitsluitend richten op de politieke partijen in de Staten, maar ook op vertegenwoordigers van de nationale dialoog en andere relevante organisaties als het College financieel toezicht en de Raad van Kerken.

Ook heeft de gouverneur aandacht gevraagd voor het rapport van Transparency International en het National Development Plan. Ys moet de gouverneur uiterlijk woensdag, 10 mei rapporteren over de voortgang van zijn werkzaamheden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Met belangstelling heb ik de diverse interviews mbt de toekomst van Curacao gevolgd.
  Verschillende personen zijn van mening, dat het nog zeker 10(20?) jaar zal duren voordat Curacao zelfstandig zou kunnen zijn.
  Jonge mensen, die in het buitenland studeren zijn wellicht voornemens terug te komen om de economie te helpen opbouwen,,…………….maar zij hebben GEEN stemrecht en kunnen als zodanig niet mede de toekomst bepalen, immers zij kunnen nu (nog) NIET enig invloed uitoefenen op de toekomst van een land waarin zij dadelijk komen werken en leven.
  Als ze na b.v. 5 jaar terugkomen is die periode vanaf nu 15 jaar of meer, dat motiveert hen niet
  t.z.t. terug te keren, immers zij komen in een land dat NIET mede door hen is bepaald.
  Zij brengen so wie so kennis en ervaring mee, waarvan Curacao kan profiteren……………………dus geef hen stembevoegdheid.
  Dit geldt ook voor de Curacao-enaars in het buitenland , die Curacao een warm hart toedragen.
  Ik hoop en vertrouw erop, dat de gekozen regering de kieswet aanpast.

 2. In ieder geval weten we dat van de PAR ,die de banden met Nederland wil versterken, er in ieder geval 1 is die de gouverneur wil uitschakelen : Atacho. Had ik niet verwacht van een man met zijn conduitestaat. Hij had Schotte dus onlangs zijn zin gegeven. Mind you!
  Hij vergelijkt de situatie met die van Nederland. Maar dat is gezien de kleinschaligheid niet altijd opportuun. Ik denk dat het voor het uitschakelen van de functie van de gouverneur niet het juiste moment is.
  Eerst moet het democratie gehalte omhoog en dus de corruptie omlaag. Het lijkt me goed dat Atacho zich eerst daar maar eens voor gaat inspannen. Maar ik vermoed dat we daar eerst een wisseling van de wacht moeten hebben. De oude ,bestaande, verkokerde politici er uit, jonge gestudeerde , de wereld kennende en moderne technieken begrijpende jong elan er in. Maar dat duurt m.i. nog zo”n 20 jaar.

 3. Heerlijke foto , kan er uren naar kijken, denkende aan Gerrit de Raaf, die de hele dag met lovers Ys/zakken op zijn hoofd in bed ligt te zweten hoe hij het verhaal van zijn verkiezings tragedie moet verkopen aan zijn maffia vrienden, WAT IS ER MIS GELOPEN/GEGAAN!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties