AD | Zeven man voor rechter om moord agent Bonaire


Zeven mannen (zes uit Venezuela en een van Bonaire) stonden vandaag op Bonaire voor de rechter in verband met de moord op de Nederlandse politieagent Ferry Bakx in de nacht van 17 op 18 augustus van dit jaar.

De zaak zal op 15, 16 en 17 mei volgend jaar inhoudelijk worden behandeld, zo maakte de rechter bekend. Op 24 februari volgt nog een tweede regiezitting.

Bakx

Bakx © Politie Nederland

De dood van de politieman, die eind 2012 vanuit Rijsbergen naar Bonaire emigreerde, veroorzaakte een grote schok op het eiland. Bakx die een baan aangeboden kreeg bij het Korps Politie Caribisch Nederland, verhuurde er ook vakantiehuisjes.

Forensisch team
Een team van Nederlandse rechercheurs, medewerkers van het Nederlands Forensisch Inistituut en politiemensen van de eilanden Aruba en Curaçao werd na de dood van de Nederlander naar het eiland overgebracht om de zaak te onderzoeken.

De mannen worden ervan verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd in een huis op het eiland waar toeristen verbleven. De politie betrapte de overvallers, waarna een achtervolging volgde. Daarbij werd geschoten. Bakx (45), die sinds 2013 werkzaam was op Bonaire als agent, werd hierbij dodelijk geraakt.

Grote belangstelling
Bakx werd onder grote belangstelling in Nederland gecremeerd. Bij de uitvaartdienst waren onder anderen minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur, korpschef Erik Akerboom en waarnemend politiecommandant Jose Rosales van Bonaire aanwezig.

Uit de emotionele maar waardige toespraken kwam het beeld naar voren van een graag geziene collega, een regelaar met droge humor, gedreven, altijd vriendelijk, muzikaal. De afscheidsdienst met korpseer was live te volgen. Via Youtube keken soms meer dan tweeduizend mensen mee.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *