27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Zeewaterkoeling voor medisch centrum

SWAC diepzeewater koelingsysteem

Willemstad – Sentro Médiko Otrobanda heeft een overeenkomst getekend met Zakitó District Cooling. Daarmee is de klantenlijst uitgebreid van organisaties tussen Rif en Piscadera die het bedrijf graag wil voorzien van een gecentraliseerd koelsysteem met diepzeewater, zoals het World Trade Center (WTC) Curaçao, Residence Piscadera, Renaissance en Hospital Nobo Otrobanda (HNO).

Volgens Sentro Médiko Otrobanda is het centrum hiermee goedkoper uit. Managing director van het medisch centrum, Harry Jansen, stelt: ,,Sentro Médiko Otrobanda zal medio 2020 zijn deuren openen en zal onderdak bieden aan twee huisartsenpraktijken, een prikpost van het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC), een apotheek, een trombosedienst, een verloskundige, een diëtiste en een praktijkverpleegkundige. Het koelingssysteem met diepzeewater is goedkoper en bovendien milieuvriendelijker.”

Diepzeewater is een van de meest betrouwbare, duurzame en qua kosten meest stabiele energiebronnen ter wereld is, aldus Zakitó District Cooling. ,,Dit is een potentiële nieuwe economische pijler voor Curaçao. Gebruikmaking van diepzeewatertechnologie is een logische stap in de richting van groene en meer zelfvoorzienende eilanden, onafhankelijk van buitenlandse invloeden zoals brandstof en voedselmarkten.”

- Advertentie -

Zakitó District Cooling is eigendom van en wordt geëxploiteerd door een internationaal consortium onder leiding van Ecopower International (Curaçao). Dit consortium bestaat uit de Curaçaose Wegenbouw Maatschappij (CWM), Deerns (Nederland), Civil Engineering Caribbean (Curaçao) en DEVCCO (Zweden).

Het consortium draagt tevens de zorg voor de ontwikkeling en de bouw van Zakitó District Cooling, zo wordt nader uitgelegd. Voor engineeringactiviteiten werken de partijen met lokale en internationale experts met specifieke knowhow, zoals Makai Ocean Engineering (Hawaï). ,,Deze joint-venture beschikt over een gezamenlijke, uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van de ontwikkeling van grootschalige District Cooling-, Energie-, Infrastructuur- en diepzeewaterpijpleidingprojecten.

Het diepzeewaterindustrieplatform werkt samen met andere lokale publieke en private partijen aan de promotie en ontwikkeling van een diepzeewaterindustrie die nieuwe economische en productieve activiteiten kan stimuleren.

De nieuwe industrie kan bijdragen aan de economische groei en kan op den duur 400 tot 600 arbeidsplaatsen bieden op middelhoog en hoog niveau”, zo wordt nog uitgelegd.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Dit zou veel meer moeten worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan het datacenter van UTS. Het kost een vermogen om de apparatuur te koelen en er zijn niet eens mensen. Curaçao moet groener denken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -