28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 05:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Zaak Venus schokt

vanuit nachtclub La Tasca in Otrobanda Venezolaanse vrouwen uitgebuit | Bea Moed

Willemstad – Tijdens de regiezitting van de zaak Venus waarbij onderzoek wordt verricht naar mensenhandel, is gisteren door het Openbaar Ministerie een schokkend boekje opengedaan over de praktijken rond mensenhandel.

In deze zaak staan de Curaçaose zakenman Michael Koense en zijn echtgenote, de zus van een van hen en een politieman terecht. Hoofdverdachten zijn Koense en zijn echtgenote. Zij zouden vanuit hun nachtclub La Tasca in Otrobanda Venezolaanse vrouwen hebben uitgebuit, zo meent het OM.

Naar het oordeel van het OM was hierbij sprake van uitbuiting omdat ‘de slachtoffers vanuit een kwetsbare, illegale positie zes tot zeven nachten per week moesten werken, soms tot 11.00 uur in de ochtend’. Het was daarbij – zo stelt het OM – verboden om pauze te nemen en/of te eten.

- Advertentie -

,,Ze moesten constant mannen versieren en met hen dansen, zodat deze mannen drankjes voor hen kochten (trago’s), waarmee de eigenaren van de zaak vermoedelijk grote winsten binnenhaalden. Als de vrouwen zich niet aan de regels hielden, kregen zij hoge boetes opgelegd. De vrouwen zelf kregen niet of nauwelijks betaald, zij werden gedwongen om eerst een aan hen opgelegde schuld bij de eigenaren af te lossen. Een van de getuigen verklaarde soms zo moe te zijn dat ze tijdens werktijd op de grond in het toilet ging slapen.”

De politieagent wordt medeplichtigheid aan mensenhandel en mensensmokkel ten laste gelegd. Hij zou binnen La Tasca hand- en spandiensten hebben verleend als vertrouwenspersoon van de hoofdverdachten, zo legt het OM uit. ,,Hij zou ook niet hebben opgetreden tegen de mensenhandelpraktijken, terwijl hij daartoe als politieman wel de plicht had.”

In het kader van het onderzoek Venus is op 9 september 2018 een inval gedaan bij nachtclub La Tasca in Otrobanda. De nachtclub is sindsdien gesloten. Toen werden de eigenaren van de nachtclub – Koense en zijn echtgenote – aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Bij invallen op vier verschillende adressen zijn toen behalve 21 Venezolanen, die illegaal op het eiland verbleven, ook nog eens zeventien vrouwen uit Venezuela aangehouden die als tragomeisjes werkten.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

  1. Het zal @ Plasje de vieze pikken trekker eens niet zijn, om elke keer weer de vuurdraak aan te steken met deze trago dames, zij doen werk waar velen de moet niet voor hebben, omdat deze vrouwen vaak geen normaal werk kunnen vinden pakken zij deze jobs, aangezien er anders geen brood op de plank komt, dat is inieder geval nog altijd beter dan inbraken en overvallen plegen, dat laten wij over aan het Curacaose boeven nest over, en wel met Jacinta Constancia, de schoothond van Gerrit de Raaf en staten Klap. In Rotterdam noemen ze haar de benziene pomp overvaller voor één tientje!!. moet wel zeggen dat zij door deze overval cq optreden wel bij de maffia club van Gerrit de Raaf in kon treden, en al jaren met niks doen haar zakken op een verschrikkelijke manier kon vullen, is zij al geld aan het terug betalen van die gestolen 365.000,00 van het/haar volk!!!.

  2. Ik herken de vrouwen en de locatie op de foto direct, dit is Campo Alegre naast kamer 239. Op zich niet eerlijk om een foto van Campo te gebruiken als het om mensenhandel gaat want zij zijn ook benadeeld door de handel in Venezolaanse vrouwen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -