31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:55

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | X-team onder vuur genomen

Ministers willen geen nadere details vrijgeven | Jeu Olimpio

Willemstad – Er is gisterochtend geschoten op het X-team terwijl de betreffende ambtenaren bezig waren met de uitoefening van hun werk. Het is niet bekend waar het incident heeft plaatsgehad, om welke ambtenaren het gaat en ook niet hoeveel schoten er zijn gelost.

Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft tegenover deze krant verklaard dat zij, de minister van Justitie en premier Eugene Rhuggenaath hebben afgesproken lopende het onderzoek geen details over deze zaak vrij te geven. De bewindsvrouw antwoordde steeds dat zij niet in details zal treden. Naar verluidt zou het gaan om ambtenaren van Domeinbeheer die terreinen controleerden.

Camelia-Römer wilde alleen praten over de positie die de regering nu heeft ingenomen. ,,De regering wil een stevig signaal afgeven dat wij pal achter onze ambtenaren staan. Zij zijn toegewijd aan hun werk. Na het incident is de vastberadenheid bij de ambtenaren en de regering alleen maar toegenomen. Wij gaan nu meer dan ooit door met het handhaven van de orde in het land”, aldus minister Camelia-Römer.

- Advertentie -

Volgens de bewindsvrouw zijn er in de samenleving groepen die in verzet komen nu de regering serieus werk maakt van zaken die niet langer getolereerd worden, zoals het illegaal storten van vuil. ,,Het is bekend dat er commerciële bedrijven zijn die aanbieden vuil te storten. Burgers maken daar gebruik van en gaan ervan uit dat het vuil naar de landfill wordt gebracht. Maar het vuil wordt gewoon in de mondi gestort. Deze mensen willen niet dat wij als land erop vooruitgaan.”

Het X-team is sinds februari van dit jaar actief. Het team is belast met preventie, handhaving, opsporing en berechting van milieuvervuilers en bestaat uit verschillende stakeholders die het milieu op Curaçao moeten verbeteren.

Onderdeel van het X-team zijn onder meer het ministerie van GMN, de Inspectie Volksgezondheid, het Openbaar Ministerie, het Korps Politie Curaçao en Openbare Werken. Voor de opsporing zal ook gebruik worden gemaakt van drones van Defensie.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Het is vrij eenvoudig om de bedrijven, die illegaal storten, aan te pakken. Doe gewoon een onderzoek via de SBAB en in no time ben je van die bedrijven af. Geef de goede bedrijven een certificaat, dat ze aan de klanten moeten laten zien. Voorts iedereen verplicht een rekening schrijven, met daarop het nummer van het certificaat.
    Zwart werken ? Meteen een mega boete en verbeurd verklaren van de vrachtwagen.

    We moeten niet bang zijn om dit soort vervuilers hard aan te pakken, zij maken Curacao tot een grote vuilnisbelt.
    Wanneer we de grote vervuilers hard aanpakken kunnen we overgaan op de kleine vervuilers. Het is van de zotte dat ik iedere dag een emmer afval uit mijn tuin kan halen omdat men het uit rijdende auto’s of over de muur gooit of dat de wind het de tuin in blaast.
    Velen zijn helaas grote varkens en zoals ooit al een keer eerder werd geschreven: ‘gewoon landverraders’.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...
- Advertentie -