Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

AD | Wilsoe: ‘Nederland als een termiet’

HomeMediaAD | Wilsoe: ‘Nederland als een termiet’

elmer wilsoe
KFO voorzitter en ex Minister van Justitie Elmer Wilsoe : ‘Nederland als een termiet’

Willemstad – ,,De zaak van de drie advocaten (Eustatius, Peterson, Sulvaran, red.) staat niet op zichzelf, Nederland heeft de tendens om als een termiet te infiltreren en dit land aan te vreten”, aldus Statenlid Elmer Wilsoe afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst van Pueblo Soberano bij de sede.

Wilsoe noemde in dit verband Bonaire en Sint Maarten. In het geval van Sint Maarten gaat het om ernstige symptomen waarbij Nederland stug volhoudt dat het land de screening moet doen van de ministers.

,,Dat doe je maar in Nederland, niet hier. In dat proces zie je hoe Nederland iedere keer probeert om zijn wil op te leggen. Minister Opstelten zei dat als de consensuswetten worden geëvalueerd daarin geen clausule kan worden opgenomen over de beëindiging. Wie denkt hij wel dat hij is om dat te zeggen?”

In de zaak van de drie advocaten en de klacht tegen hen hebben vier Nederlandse advocaten die niets met de zaak te maken hebben, een klacht ingediend, aldus het Statenlid.

De advocaten dienden een klacht in tegen ‘Curaçaoënaars die bij het uitoefenen van hun werk zich kritisch uitlaten. Zij vinden dat een rechter fantaseerde dat hij een zaak had behandeld, maar die zaak had niet plaatsgehad. Er werd een vonnis opgesteld in een zaak die niet had plaatsgehad’.

Volgens Wilsoe wordt er nu gedaan alsof het in de zaak die door de drie lokale advocaten werd bekritiseerd, om een kleine, menselijke fout ging.

,,Advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran had niet ‘sodemieter op’ tegen de rechter moeten zeggen. Hij had tegen de rechter moeten zeggen om op te donderen, dan had de rechter begrepen dat hij het veld moet ruimen.”

De Nederlandse invloed blijkt volgens Wilsoe uit het feit dat ‘een paar Nederlandse advocaten in dit geval, naar Curaçao komen en de mond van de Curaçaoënaar willen dichtsnoeren. Dat kan niet, doe dat in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, dat gebeurt hier niet’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. dacht dat hij preekte op een PS bijeenkomst, maar het blijkt bij MFK te zijn.
  Of is het zo dat de PS( dus niet Asjes want die liegt er al lang uit voor de race als leider) een cloon CQ een depedance is voor de MFK.
  Kies PS en je krijgt MFK beleid.

 2. Deze antiliaanse Karpat heeft zich al vele malen getoond een opportunist te zijn-hij word ook weer steeds door zijn gebruikers naar voren geschoven-zijn prestaties echter zijn nul koma nul-waardeloos te verwaarlozen hielen likker.

 3. Ik denk eerder dat dit hangzwijn varken zelf vol zit met termieten.
  Wat denkt deze BLO en lagere school leerling wel niet. Zulke onzin kan je alleen aan mondi bewoners ophangen die geloven er nog in. Hoe erg kan je zelf voor schut zetten, nu, zo dus.

 4. Er zijn mensen die hebben geen hulp nodig bij het zichzelf belachelijk te maken.
  Snel de onafhankelijkheid uitroepen Wilsoe, en dan zijn alle problemen over toch?

 5. Deze wilsoe is zelf zeer betrokken bij de maffia.
  net als die 3 muppets…
  We zijn niet vergeten hoe hij als minister even dacht het probleem van Dos Santos op te lossen.
  door naar Clinton een brief te sturen om zijn bank te goeden vrij te geven?
  hoeveel heeft deze man toen gevangen van Dos Santos?
  Ik verdenk ndeze Wilsoe nog steeds bij betrookenheid aan moord op Wiels.
  hij had een afspraak met Wiels op het strand en kwam niet opdagen.
  hoe is dat te verklaren???lijkt mij duidelijk!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties