AD | Wiels was bij paus

De Gevolmachtigde Minister van Curacao Marvelyne Wiels bleek onverwachts met Whiteman en Asjes naar de Paus

De Gevolmachtigde Minister van Curacao Marvelyne Wiels bleek tijdens Troonrede onverwachts met Whiteman en Asjes en echtgenote naar de Paus

Willemstad – De reden voor de afwezigheid van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels van Curaçao bij de Troonrede dinsdag is gisteren duidelijk geworden. Zij blijkt naar Rome te zijn gegaan voor het bezoek van premier Ben Whiteman aan de paus.

Aanvankelijk werd alleen gezegd dat zij op dienstreis is. Plaatsvervanger Robert Candelaria vertegenwoordigde daarom Curaçao op Prinsjesdag.

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak noemt het ‘erg jammer dat Curaçao niet goed vertegenwoordigd werd’ bij de Troonrede. Het wegblijven van Wiels is volgens hem ‘een heel verkeerd signaal naar de mensen in Nederland en een minachting voor de koning’.

Van Raak heeft daarom vragen gesteld aan minister-president Mark Rutte. Hij wil weten wanneer Rutte op de hoogte is gesteld van de afwezigheid van Wiels en of hij weet waar ze op dat moment was?

,,Deelt u mijn teleurstelling dat het land Curaçao niet door de Gevolmachtigde minister werd vertegenwoordigd bij het uitspreken van de Troonrede door de koning?”

En tot slot:

,,Hoe rijmt u de afwezigheid van de Gevolmachtigde minister van Curaçao met de oproep van de koning in de Troonrede dat de landen binnen het Koninkrijk hun krachten moeten bundelen?”

Nu blijkt dus dat Wiels naar Rome was voor het bezoek aan paus Franciscus. Dat bezoek vond gisteren plaats. Eigenlijk zou Whitemans voorganger Ivar Asjes naar Rome gaan. De uitnodiging was aan de premier als vertegenwoordiger van het land gericht, en niet aan de persoon van Asjes. Daarom is Whiteman gegaan.

Pastoor Meris maakt ook deel uit van de Curaçaose delegatie die de paus bezoekt. Eerder was niet bekendgemaakt dat ook de Gevolmachtigde minister bij het bezoek zou zijn.

Overigens is ook Asjes in Rome, maar dat is op persoonlijke titel. Paus Franciscus begint eind deze week met een bezoek aan Cuba en de Verenigde Staten.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Wiels was bij paus

 1. Het heeft allemaal geen zin. Je wordt echt niet vergeven als je bij de paus bent geweest en hij je heeft gezegend. Heeft hij je dan wel echt gezegend?
  Mohammed, Boeddha, Krishna, de paus en anderen – onderwezen een weg naar God, een beetje waarheid, en zij gaven instructies hoe te leven. Deze godsdiensten beweerden niet dat zij de enige waarheid hadden, alleen maar beter dan de anderen godsdiensten. Een echt Christelijk leven, echter, staat op zichzelf!. Zij neemt aan dat de waarheid was geopenbaard: dat God voor een keer en altijd zich heeft ‘uitgesproken’. Vergeving en eeuwig leven in en door Jezus Christus is wat God wilde zeggen.

  Johannes 14: 6. “…”Ik (Jezus) ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader (God) dan door Mij (Jezus).” Dus de weg naar God en het leven is Jezus en niemand anders.

  Handelingen 4: 12. “Bij niemand anders is dan ook de redding te vinden en geen andere Naam onder de hemel is aan de mensen gegeven waarin wij gered moeten worden.”
  M.a.w. naar de Paus gaan en denken dat God hier blij mee zal zijn, heeft het compleet verkeerd. Immers nergens in het Woord van God is terug te vinden dat de paus dé vertegenwoordiger van God is. De enige weg naar God is via Jezus.

 2. Als Fraudelyne – geinspireerd door de heilige ambiente in het Vaticaan – al haar wandaden wil opbiechten, is ze niet op tijd terug voor de volgende troonrede. By the way: Asjes was er samen met Wiels en Whiteman. Ben benieuwd wat de fractie en de leiding van Pueblo Soberano ervan vinden dat twee van hun prominente partijfunctionarissen nog zo close zijn met de door PS melaats verklaarde Asjes. Zou me niets verbazen dat in Rome de basis is gelegd voor een nieuwe partij….

 3. Renée van Aller

  Een modern soort aflaat? Better safe than sorry. Je weet nooit wat je tegenkomt in een wrekend hiernamaals. Bovendien kun je Nederland laten merken dat je zelf als eiland bepaalt wat je doet. En dat is vooral autonoom zijn, hoe slecht dat ook is voor de eigen burgers. Renée van Aller&John de Vries

 4. Cuba ligt toch hier om de hoek. kunnen ze toch ff mooi op kosten van de en met de pouw ? mee reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *