AD | Wiels toch afwezig bij Gay Pride

Marvelyne Wiels meldde zich last minute ziek tijdens Gay Pride. ..|Ombudsgriep of homofobialavirus?”

Marvelyne Wiels meldde zich last minute ziek tijdens Gay Pride 2015. “.. geveld door Ombudsgriep of homofobialavirus?”

Amsterdam – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) heeft toch niet meegevaren op de Koninkrijksboot die zaterdag deelnam aan de botenparade van de Amsterdam Gay Pride. Wiels zegde op het laatste moment af.

Volgens haar woordvoerder zou ze ziek zijn, maar over wat ze mankeert werden verder geen mededelingen gedaan. De opvarenden van de Koninkrijksboot toonden zich allerminst verrast. Op het verzamelpunt gingen de meesten er al vanuit dat zij het zou laten afweten.

Bij de bekendmaking in mei dat dit jaar een Koninkrijksboot zou meedoen, beloofde Wiels ten overstaan van minister Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen te zullen meevaren. In de loop van vorige week zegde zij af vanwege een dienstreis om dat bericht een dag later weer in te trekken. Aan de verklaring dat ze ziek zou zijn, werd op de Koninkrijksboot – gezien haar reputatie – weinig geloof gehecht. Er werden volop grapjes gemaakt:

,,Zou ze Ombudsgriep hebben of geveld zijn door het homofobialavirus?”

Anderen veronderstelden dat de Gevmin een verbod opgelegd had gekregen van haar niet als gay-vriendelijk bekend staande partij. Donderdagavond verkeerde Wiels in elk geval nog in een blakende gezondheid, blijkens het per email verstuurde antwoord dat deze krant ontving van haar woordvoerder op de vraag of deze kon bevestigen dat zij er zaterdag bij zou zijn:

,,In reactie op uw bericht van hedenochtend, kan ik u mededelen dat de Gevolmachtigde minister van Curaçao, mevrouw Marvelyne Wiels, dezer dagen een volle agenda heeft.

Mocht het zijn dat de Gevolmachtigde minister bepaalde informatie met de pers dient te delen, dan zult u kennis hiervan nemen”,

aldus haar voorlichter. De Gevolmachtigde ministers van Aruba en Sint Maarten hadden destijds meteen voor de uitnodiging bedankt om mee te varen.

Hun kabinetten werden vertegenwoordigd door respectievelijk cultureel attaché Angelo Tromp en directeur Perry Geerlings.

Het Curaçaohuis werd vertegenwoordigd voor Duer Dania, medewerker van de afdeling voorlichting.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

3 Reacties op “AD | Wiels toch afwezig bij Gay Pride

  1. Abraham Mossel

    @ M, je hoeft echt geen lebo te zijn om mooier of er beter uit te zien als dit ongeschoren viswijf, ik ken mensen die s’nachts op straat slapen en als die waker worden zien zij er nog beter uit als dit lopende Curacrimhuis spook met make-cup.

  2. ze zou niet genoeg kunnen opvallen—want alle lebo vrouwen zijn net iets mooier dan zei zelf -wat een afgang zeg.

  3. Ze wilde nog niet uit de KAST komen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *