AD | Weer aanhouding op Bonaire na dood Nederlandse agent

Weer aanhouding op Bonaire na dood Nederlandse agent | ANP

De politie heeft vandaag op Bonaire weer een verdachte aangehouden voor de dood van de Nederlandse politieman Ferry Bakx op dat eiland. Het is volgens het Openbaar Ministerie de achtste verdachte die in verband met deze zaak is gearresteerd.

De aangehouden verdachte is een Bonairiaanse man. Het onderzoeksteam dat op de zaak is gezet, onderzocht de woning van de verdachte. Het OM onderzoekt of en op welke manier hij bij de zaak betrokken is.

De 45-jarige Bakx, die sinds 2013 voor Korps Politie Caribisch Nederland werkte, werd op 18 augustus neergeschoten tijdens een vuurgevecht met criminelen. Hij was met een collega naar een woning gestuurd, na een melding dat daar een overval werd gepleegd. De agent overleed later in het ziekenhuis.

Schok
Eerder werden al zes Venezolanen en een Bonairiaan aangehouden. De dood van de politieman veroorzaakte en grote schok op het eiland. Een team van Nederlandse rechercheurs, medewerkers van het Nederlands Forensisch Inistituut en politiemensen van de eilanden Aruba en Curaçao werd vlak na de dood van de Nederlander naar het eiland overgebracht om de zaak te onderzoeken.

De ex-verkeersagent emigreerde eind 2012 vanuit Rijsbergen naar Bonaire, toen hij een baan aangeboden kreeg bij het Korps Politie Caribisch Nederland. Bakx en zijn vrouw verhuurden ook vakantiehuisjes.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *